Nieuw Heeten-trainer Post krijgt luxeproblemen (1-5)

Nieuw Heeten-trainer Jan Post was na afloop van de 1-5 overwinning uit tegen Vilsteren helder: ‘We zijn goed bezig!’ De oefenmeester heeft de laatste weken dan ook weinig klagen over het spel en de behaalde punten van zijn ploeg. Waar het begin van de competitie in 5I lang gewacht werd op een eerste overwinning, lijken de zwart-witten nu ‘los’. Met negen punten uit vier duels kijkt Nieuw Heeten volop naar boven en krijgt het zelfs ‘last’ van luxeproblemen.

‘Zelfs A-spelers die ik inbreng draaien moeiteloos mee met ons elftal. De spelers die blessures hadden zijn weer fit, dus ik moet keuzes maken. We zijn ongeveer zes weken geleden echt de goede weg ingeslagen. Na de eerste overwinning tegen Sportclub Deventer, volgde nog een ietwat geflatteerde 3-1 nederlaag tegen koploper Raalte. Daarna wonnen we van Go Ahead en vandaag van Vilsteren’, weet trainer Jan Post.

Nieuw Heeten stelde de overwinning bij rust al veilig: 0-4. Kevin te Wierik en Piet Krieger scoorden beiden tweemaal. ‘In de tweede helft hadden we zelfs uit kunnen lopen naar dubbele cijfers. Dat is eigenlijk het enige verwijt dat ik kan maken. Koen Kemper maakte voor ons nog 0-5, waarna Vilsteren eenmaal scoorde’, besluit Post.

Het enige doelpunt van Vilsteren kwam overigens op naam van Wesley Kampman. De geel-zwarten wachten zodoende nog op hun eerste officiƫle overwinning van het seizoen.

Volgende week speelt Nieuw Heeten het laatste duel voor de winterstop uit tegen Wesepe. Vilsteren doet dit thuis tegen USV.

Foto: Johan Wolff