Nieuw Heeten tevreden met één punt bij Ulu Spor (3-3)

Nieuw Heeten-trainer Jan Post was na afloop tevreden met het behaalde resultaat in de uitwedstrijd tegen Ulu Spor in Zwolle. Na een 0-1 voorsprong gaven de Nieuw Heetenaren vlak voor rust deze voorsprong weg. Ulu Spor kwam tot 3-1, waarna het ook de tweede helft de betere partij bleef. Door een blunder van de Ulu Spor-doelman (3-2) kwam er weer nieuw ‘leven’ in de wedstrijd en geloofde de zwart-witten nog in een punt. Deze kwam er ook toen Jort Schutte een kwartier voor tijd de 3-3 maakte. 

Jan Post over het duel: ‘In de rust was ik niet boos. Ik denk dat dit ook niet het gewenste effect zou hebben op de groep. Feit was wel dat we na een 0-1 voorsprong de goals wel erg makkelijk weggaven, waardoor het halverwege 3-1 stond.’ Nadat Roderick Hauptmeijer zijn ploeg eerst op 0-1 had gezet, bracht hij ook de wedstrijd weer in leven door de 3-2 namens Nieuw Heeten te maken.

‘Ook de tweede helft vond ik Ulu Spor wat beter. Zij hadden misschien wel het meeste recht op de overwinning, maar wij zijn blijven knokken. Onze keeper Marvin in ’t Veld maakte ook enkele prima reddingen. Na de 3-2 maakte Jort Schutte voor ons de 3-3 en hadden we zelfs nog een uitbraak met kans op de 3-4. Ik ben echter tevreden met dit punt’, aldus de oefenmeester uit Nijverdal.