Nieuw Heeten laat een historische zege op Heeten ‘glippen’

Ruim twintig seizoenen speelden Nieuw Heeten en Heeten niet meer tegen elkaar op competitieniveau. Deze zondag was het in 4G weer ‘raak’. Nieuw Heeten was lange tijd de bovenliggende partij, maar wist een historische zege niet binnen te halen (1-1).

Voor zover ons bekend wist Nieuw Heeten nog nooit in een officieel competitieduel te winnen van buurman SV Heeten. In een voorbeschouwing was het sowieso flink graven in het archief der onderlinge ontmoetingen. De laatste editie in seizoen 1997/1998 eindigde in 1-2 voor de Heetenaren, aldus oud-bestuursleden van de groen-witten.

De editie in Nieuw Heeten van seizoen 2019/2020 kan de thuisploeg één verwijt gemaakt worden: het nalaten van de zege binnenhalen. In de eerste helft kwam de ploeg van trainer Paul Kloosterman nog wel curieus op voorsprong (bal wel of niet over de lijn; 1-0), maar had men vaker moeten scoren om duel naar zich toe te trekken.

Vlak voor het eindsignaal wist Heeten echter de 1-1 te produceren. Arthon Jansen redde een punt voor de ploeg van Alex Booij. Jansen scoorde door een foutje van Nieuw Heeten-doelman In ’t Veld.

Foto’s: Henk Vloedgraven