Nieuw Heeten bevrijdt en beloont zichzelf (6-4)

Men heeft er even op moeten wachten, maar eindelijk konden vandaag de volle drie punten worden bijgeschreven door de voetballers van Nieuw Heeten. In eigen huis werd nummer twee Sportclub Deventer met spectaculaire cijfers verslagen (6-4). ‘We waren er vaak zeer dichtbij, maar deze overwinning is echt fijn. Het zat er aan te komen’, wist Nieuw Heeten-trainer Jan Post.

Nieuw Heeten had dit seizoen (beker en competitie) nog niet gewonnen. Totaal negen wedstrijden werden niet in winst omgezet. Toch gingen zeker niet alle negen wedstrijden kansloos verloren. Vaak viel de ploeg van trainer Jan Post een kleine nederlaag of een gelijkspel ten deel. Deze zondag was het tegen Sportclub Deventer echter raak. ‘Vorige week tegen USV zag ik al verbetering. Deze week werd er opnieuw hard geknokt en werd dit met goed spel gecombineerd. We hebben op de juiste momenten ook nog eens gescoord’, vertelt Jan Post.

De toeschouwers op sportpark De Belte in Nieuw Heeten kregen ondanks het slechte weer waar voor hun geld. Onderstaand scoreverloop kreeg men voorgeschoteld:

1-0 Erik ten Have
1-1 Senol Kök
1-2 Güngör Arslan
2-2 Jort Schutte
3-2 Ronnie Schiphorst
4-2 Erik ten Have
4-3 Elvis Selimovic
5-3 Roy Schiphorst
5-4 Keimpe van der Meulen
6-4 Koen Kemper

‘Het belangrijkste was dat we voor rust een 1-2 achterstand snel omzetten in 2-2, 3-2 en 4-2. Na een aansluitingstreffer na rust aan Deventer zijde volgde steeds weer een goal van ons. Zij kregen uiteindelijk ook nog een rode kaart, toen was het helemaal klaar. Ons goede spel en de inzet heeft ons de overwinning gebracht’, besluit een terecht blije trainer van Nieuw Heeten.

Door de ‘driepunter’ stijgt Nieuw Heeten twee plaatsen op de ranglijst. De ploeg van Jan Post staat nu achtste met zeven punten uit zeven duels. Komende zondag wacht het uitduel tegen koploper Raalte.

Overige uitslagen 5e klasse I (3 november):
Ulu Spor-Wesepe 4-2
SDOL-Vilsteren 3-0
Mariënheem-USV 2-2
SP Vroomshoop- Go Ahead 3-2