Dalfsen/Nieuw-Heeten – “Gezien over de hele wedstrijd hadden we die drie punten moeten pakken.  Zeker de tweede helft is Dalfsen maar één keer voor ons doel geweest en voor de rest hadden Nieuw Heeten het initiatief. Jammer, dit puntverlies, maar als je kijkt naar het vertoonde spel kunnen we ons niets verwijten”. Elftalleider Lyon Hutten is duidelijk in zijn analyse van de wedstrijd tussen de runner-up (NieuwHeeten) en de  nummer twee van het klassement (Dalfsen).

In begin van de wedstrijd leek de ploeg van Reinier Stegeman de succesreeks van de laatste weken voort te zetten. Nieuw-Heeten ging voortvarend van start en dat leidde na een half uur  tot een verdiende openingstreffer  van Emiel Bloemen. Tien minuten later trok de vice-koploper de stand echter gelijk door een (terecht gegeven) penalty te benutten: 1 – 1.

Nieuw-Heeten ging niettemin met een gerust gevoel aan de thee en begon met goed vertrouwen aan de tweede helft. Luttele minuten na rust wist Dalfsen echter een lange bal succesvol af te ronden en de voorsprong te pakken: 2-1. Een moment vreesde de NieuwHeeten dat het de opmaat was naar een walkover. Het tegendeel was waar. Het was vooral Nieuw-Heeten dat een stempel drukte op de tweede helft, met diverse kansen. Ongelukkigerwijs viel de beslissende bal echter telkens verkeerd. Alsof de bal er niet in mócht. Zelfs een blessure en een rode kaart aan Dalfsenzijde (2x geel), dat de wedstrijd dus met 9 man eindigde, kon de ploeg niet helpen. “Jammer, jammer… maar  ik zei al: we moeten gewoon tevreden zijn over het getoonde spel en de inzet”, zo benadrukte Hutten.
Door de zege van Dalfsen blijft deze ploeg in het spoor van SV Broekland, dat met 1-3 won van SDOL. Nieuw-Heeten blijft in de middenmoot en treft volgende week thuis op sportpark De Belte buurman VV Holten.