‘Nieuw’ GA Eagles start met pijnlijke avond

Stiekem was er in Deventer de hoop dat met vier nieuwe basiskrachten GA Eagles na de winterstop een vliegende start zou beleven. Niets bleek minder waar voor de mannen van trainer Jan van Staa. Zijn ploeg verloor afgetekend met 5-1 in Nijmegen van NEC, de nummer twee in de Jupiler League.

Opdam (AZ), Buwalda (NEC), Savastano (Ajax) en Nemane (Manchester City) werden allen in de winterstop gehuurd door GA Eagles en vonden zich gelijk terug op het wedstrijdformulier als basisspeler.

De start van het eerste competitieduel in 2018 was gelijkopgaande. Beide ploegen waren gevaarlijk voor de doelmannen. NEC opende echter de score (Achahbar, 1-0). Niet veel later liet City-huurling iedereen achter zich en scoorde de gelijkmaker (1-1). Vervelend voor de ploeg uit Deventer was het dit niet werd gerust met een gelijke stand. Kadioglu maakte vijf minuten voor de thee 2-1 na een handig overstapje van Achahbar.

In de tweede helft werd Anass Achahbar uiteindelijk de gevierde man van de avond. De oud-spits van Feyenoord, Arminia Bielefeld en PEC Zwolle had zijn draai in Nijmegen nog niet echt gevonden. Kort voor de winterstop begon het opeens te lopen bij de kleine aanvaller. Nieuwe oefenmeester van NEC Pepijn Lijnders (voormalig assistent-trainer Liverpool) zag echter hoe Achahbar schrijnend geklungel in de Deventer defensie een paar keer genadeloos kon afstraffen.

Meest pijnlijke statistiek van de avond is dat, na dit laatste duel in de tweede periode, GA Eagles geen enkel duel in deze periode wist te winnen. Komende vrijdag wacht het eerste thuisduel van 2018 in de Adelaarshorst tegen MVV.

NEC-GA Eagles 5-1 (2-1)
17′ 1-0 Achahbar
23′ 1-1 Nemane
40′ 2-1 Kadioglu
49′ 3-1 Schuurman
61′ 4-1¬†Achahbar
62′ 5-1¬†Achahbar

Opstelling GA Eagles: Stevens; Opdam, Buwalda, Schenk, Savastano; Suk, Soumaoro (64′ Overgoor), Beltrame; Nemane, Hendriks, Langedijk (64′ Werkhoven).

Foto: OrangePictures