Nieuw in de voorbereiding PEC Zwolle: Regio Zwolle Cup!

Vrijdagochtend heeft er een persconferentie plaatsgevonden in het IJsseldelta stadion. Sprekers waren de voorzitters Adriaan Visser en Bert Beun van respectievelijk PEC Zwolle en HHC Hardenberg. Tijdens deze bijeenkomst werd vooruitgeblikt op de bekerontmoeting tussen de twee regiogenoten en lanceerden de voorzitters een nieuw initiatief.

Voorzitter van PEC Zwolle Adriaan Visser: ,,Op woensdag 29 oktober staat er om 20.00 uur een speciale wedstrijd in ons IJsseldelta stadion op het programma. In de derde ronde van de KNVB Beker treft PEC Zwolle regiogenoot HHC Hardenberg. Een aantrekkelijk affiche tussen de nummers drie uit de Eredivisie en nummer vijf uit de Topklasse. Het spreekt voor zich dat wij als huidige bekerhouder gebrand zijn op een goed resultaat en een mooi voetbalfeest. Zowel op het veld, als op de publieke én zakelijke tribune. Vandaar ook dat wij als club hebben meegewerkt, door een gehele tribune voor onze gasten te reserveren. Supporters van PEC Zwolle die normaal gesproken op deze zuid-tribune plaatsnemen, is een alternatieve plaats geboden op de hoofdtribune.”

De voorzitter van HHC Hardenberg Bert Beun vervolgt: ,,De wedstrijd op woensdag 29 oktober wordt door beide partijen groots aangekleed. Zo bieden wij de businessclubs van PEC Zwolle en HHC Hardenberg een mooi programma. Dit bestaat onder anderen uit een uitgebreide voorbeschouwing op de wedstrijd door de prominenten Edwin Evers (DJ van radio 538 en HHC-supporter), Erben Wennemars (voormalig topsporter en PEC Zwolle-ambassadeur) en Gerard Nijkamp (technisch directeur PEC Zwolle). Ook wordt er een heerlijk stampot menu geserveerd en is er uitgebreid de mogelijkheid om met elkaar in contact te komen en dus te netwerken.”

Visser neemt het stokje van Beun vervolgens over: ,,Naast de bekerwedstrijd die eind oktober gespeeld gaat worden, wil ik graag samen met mijn collega-voorzitter Bert een regionaal initiatief lanceren. Vanaf komende zomer gaan wij elk jaar in de voorbereiding een zogenaamde Regio Zwolle Cup organiseren. Dit is een toernooi dat gespeeld gaat worden door PEC Zwolle en de drie hoogst geklasseerde Topklassers uit de regio. Komende zomer is de aftrap van deze Cup, in ons eigen IJsseldelta stadion. Naar de best technische invulling van deze Cup wordt momenteel nog gekeken. Namens PEC Zwolle wil ik benadrukken dat wij ontzettend verheugd zijn met dit prachtige initiatief. De Regio Zwolle Cup sluit volledig aan bij onze doelstelling om een voetbalclub te zijn voor de gehele regio van Zwolle en omstreken.”

Bron: www.peczwolle.nl