Niet Lemelerveld, maar Jubbega naar de 1e klasse

Door het abrupte einde vanwege corona van de competitie werd in principe geen promotie en degradatie toegepast in het amateurvoetbal door de KNVB. Echter konden clubs vanwege vrijgekomen plaatsen (bijvoorbeeld vanwege een overstap van zondag naar zaterdag) een verzoek tot promotie doen.

Lemelerveld deed als koploper van de Tweede klasse K (noord) ook zo’n verzoek. Vandaag werd bekend dat Jubbega, vanwege een beter gemiddeld aantal punten, de gang naar de eerste klasse mag maken.

Enkele weken geleden gaf de KNVB clubs de gelegenheid om een verzoek tot promotie of degradatie in te dienen. De ploeg van trainer Richard Smit deed zo’n verzoek tot een stap hoger. De Lemelervelders spelen al enige tijd bovenin de Tweede klasse Noord. Onlangs werd ook bekend dat op het aanwijzen van de promovendi een berekening van gemiddeld aantal punten losgelaten wordt door de KNVB.

Helaas voor Lemeleveld heeft Jubbega, op een vierde plaats, met 14 wedstrijden gespeeld 33 punten. Lemeleveld heeft 16 duels gespeeld en 36 punten. Een gemiddelde voor Jubbega van 2,36 punten per wedstrijd. Lemelerveld komt tot 2,25 punten per wedstrijd, waardoor het seizoen als koploper de boeken ingaat, maar zonder promotie.

Foto: Archief (Martin Zwakenberg)