Niet hoogstaand, maar wel drie punten voor Heino

Heino won zondag in 1E het uitduel van hekkensluiter Luctor et Emergo. De ploeg uit Almelo heeft afgelopen zomer een handvol kwalitatieve spelers zien vertrekken en heeft nog maar één punt verzameld. Toch had de ploeg van Marc Lobbert het nog lang lastig met de Almeloërs. Uiteindelijk liep men in de slotfase uit naar 1-4.

De wedstrijd begon uitstekend voor de Heinoërs. Wilco Gerritsen schoot na twee minuten in eerste instantie op doelman Barends, maar zag zich in een sliding ook gevloerd worden: penalty voor de gasten. Remco Beumer wist raad met het buitenkansje (0-1). Daarna kwam er tot de rust een fase waarin Heino slordig speelde en daardoor verzuimde door te drukken tot de 0-2 en verder. Luctor wilde misschien wel, maar oogde tam en krachteloos voorin.

Na rust wist invaller Robin Gerritsen ‘cool’ af te ronden door 1-op-1 met de doelman in de lange hoek raak te schieten (0-2). Luctor kwam echter nog terug toen de linksbuiten van de Almeloërs subtiel Heino-doelman Keizer omspeelde. Spits Delano Wijnholds zorgde vervolgens voor de tweede treffer van het seizoen voor zijn club en de 1-2 voor deze middag. Een offensief van de thuisploeg kwam er niet, omdat de linksbuiten van Luctor zijn tweede gele kaart (rood) ontving.

Heino wist het duel vervolgens uit te spelen met goals van Wilco Gerritsen (1-3) en Remco Beumer (1-4). Geen spectaculaire overwinning, maar wel weer de broodnodige punten voor de groen-witten. Door de winst staat men in het debuutjaar op een knappe vijfde plaats in de Eerste Klasse E. Komende zondag is Heino vrij.