Raalte – Voor de tweede keer in successie is Nick Marsman genomineerd voor de titel sportman/vrouw van het jaar in de gemeente Raalte. Die eerste keer moest hij toezien dat turnster Joy Goedkoop de titel in de wacht sleepte. Dit keer moet de doelman van Go Ahead Eagles het opnemen tegen de Heinose joduka Rico Harder, handbalster Marieke Brinkhuis en schaatser Rutger ter Laak.

Marsman (zoon van Gerard Marsman, directeur Coaches Betaald Voetbal) speelde in zijn jeugdjaren voor Rohda Raalte om vervolgens in 2003 over te stappen naar de Voetbalacademie van FC Twente. Daar doorliep hij alle jeugdselecties om in 2011 zijn officiële debuut voor het eerste elftal van FC Twente te maken. In oktober 2011werd Marsman vervolgens opgeroepen voor Jong Oranje.
In 2012 maakte Marsman de overstap naar Go Ahead Eagles in Deventer is Nick Marsman de vaste eerste doelman. Daarnaast behoort hij tot de selectie van Jong Oranje. Tijdens het internationale jeugdtoernooi in Toulon met het Nederlands Beloftenelftal werd Nick uitgekozen tot beste doelman van dit prestigieuze beloftentoernooi. Bij Go Ahead Eagles in Deventer is Nick Marsman de vaste eerste doelman.
Marsman geldt als een van de grootste keeperstalenten van Nederland.
De jury die hem, uit de voorgedragen kandidaten,  selecteerde bestond uit Wout Wagenmans, Tineke Jansen, Jet Mars en Herman Holtmaat.

Op de website van de gemeente Raalte kan sinds deze week (tot en met donderdag 3 januari)  gestemd worden. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens het SPORTGALA op vrijdagavond 13 januari 2013. Stemmen kan via deze link