PEC Zwolle vergeet in Nijmegen te openen met 3 punten

NEC opereerde het eerste uur in de seizoensopening thuis tegen PEC Zwolle als een vreemdelingenlegioen. De ploeg van nieuwe trainer Peter Hyballa speelde met een totaal andere ploeg dan vorig seizoen. Een uur lang leek PEC Zwolle hierdoor een zeer makkelijke avond te hebben, maar vergat de 0-2 te maken. Zoals vaker, komt de tegenstander uit het niets dan toch langszij. Zo ook deze openingsavond in De Goffert (1-1).

De eerste helft hoefde PEC Zwolle-doelman Van Der Hart nauwelijks handelend op te treden. De bezoekers waren heer en meester en creëerden goede kansen. Slechts eenmaal vond men het net. Na een prachtig hakje van nieuwkomer Anass Achahbar op Queensy Menig kon de rappe buitenspeler keurig afronden in de lange hoek (0-1).

In de tweede helft was ook het begin voor PEC Zwolle. De gewenste veilige marge van twee treffers bleef echter uit, waardoor de gastheren uit hun eerste goede kans de gelijkmaker scoorden. Ofosu werd diep gestuurd over de rechterflank en wist vanuit een lastige hoek doelman Van Der Hart door de benen te passeren (1-1). Het vervolg was qua spelpeil voor de Zwollenaren van een minder niveau. Bijna was Mokhtar dichtbij een treffer. Zijn vrije trap werd echter goed gekeerd door de Franse goalie van NEC Joris Delle.

Na het gelijkspel in dit openingsduel mag PEC Zwolle zich gaan opmaken voor het eerste thuisduel van het seizoen: volgende week zaterdag tegen Sparta (aanvang 20.45u).

NEC-PEC Zwolle 1-1 (0-1)
32′ 0-1 Menig
63′ 1-1 Ofosu

Opstelling PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen, Marcellis, Van de Pavert, Verdonk, Brama, Saymak (70′ Thomas), Ehizibue, Menig, Mokhtar, Achahbar (68′ Nijland).

Foto: OrangePictures