PEC Zwolle bouwt fantastische seizoenstart verder uit (1-5)

Het zijn tropenweken voor trainer Ron Jans en zijn ploeg PEC Zwolle. De Zwollenaren beleven een fantastische start van het Eredivisie-seizoen. Na overwinningen op Feyenoord en Heracles, werd vanavond het kwakkelende NEC in Nijmegen met ruime cijfers verslagen (1-5).

NEC-trainer Pastoor lag deze week al onder vuur. Na slechts twee speelrondes werd de oefenmeester met name na de 5-0 nederlaag tegen PSV in Eindhoven al door sommigen gesommeerd Nijmegen te verlaten. Pastoor was echter strijdbaar en hoopte vanavond tegen PEC Zwolle het tij te kunnen keren. Het NEC-publiek ging er daarom vanavond goed voor zitten, maar moest na een ruim kwartier al het hoofd buigen.

Na een kwartier spelen schoot PEC Zwolle-middenvelder Drost hard op NEC-doelman Johnsson, die de bal terug stompte, waardoor Drost met het hoofd voor de 0-1 kon zorgen. Daarna had PEC Zwolle de wedstrijd volledig onder controle en schoof Mokotjo, niet veel later, de 0-2 binnen. De meegereisde PEC Zwolle-fans konden voor rust nogmaals juichen na een voorzet van Mokhtar, die door Fred Benson met de borst binnen werd gelopen (0-3).

Een makkelijke wedstrijd voor de Zwollenaren, waar men vooraf zeker niet op gerekend had. Na rust bekroonde Benson (0-4) en Mokhtar (0-5) hun prima wedstrijd met nog een doelpunt. Na een uur spelen liepen daardoor de eerste mokkende fans uit het stadion van NEC. Dat ze de afstandsknal van Hemlein (1-5) en de gemiste strafschop van Higdon hierdoor misten, zal hen een zorg zijn. De zorg voor NEC ligt de komende dagen vooral in de vraag: Wie en hoe gaat bij NEC het tij keren?

PEC Zwolle zit aan de andere kant van de weegschaal. De ploeg van Ron Jans presteert uitstekend en staat door de derde overwinning op rij gedeeld eerste met PSV.

Volgende week zaterdag speelt PEC Zwolle thuis tegen Cambuur, aanvang 20.45u.

NEC-PEC Zwolle 1-5 (0-3)

15′ 0-1 Drost
18′ 0-2 Mokotjo
37′ 0-3 Benson
49′ 0-4 Benson
52′ 0-5 Mokhtar
76′ 1-5 Hemlein
90′¬†Higdon (NEC) mist strafschop.

Opstelling PEC Zwolle: Begois, Van Polen, Lachman, Van der Werff, Achenteh, Mokotjo (68. Van Hintum), Klich (63. Nijland), Saymak, Drost, Mokhtar, Benson (63. Fernandez).