GA Eagles geeft zichzelf een ‘boost’ in Nijmegen

Met de eerste uitzege van het seizoen, zaterdagavond tegen NEC (1-2), verhoogt GA Eagles de druk op de mede-degradatiekandidaten. Door treffers van Manu en Antonia kwamen de Deventenaren op een comfortabele voorsprong. Na een rode kaart in de tweede helft voor Manu was het ‘alarmfase één’. Deze wist de ploeg van trainer Hans de Koning redelijk eenvoudig te doorstaan en ging met een uiterst belangrijke zege huiswaarts.

Een sterke dribbel van GA Eagles-aanvaller Manu gaf hem de mogelijkheid binnen het kwartier spelen zijn ploeg op voorsprong te zetten. Alleen voor NEC-doelman Delle koos Manu eenvoudig de lange hoek (0-1). Hierna gingen de bezoekers compacter spelen en kwamen na een splijtende pass van Chirivella zelfs op 0-2. De huurling van Liverpool bediende Antonia. Hij wist vanuit een lastige hoek opnieuw het Nijmegense doel te vinden (0-2). In de verdere fase voor rust was het wel onrustig in de Deventer defensie, maar werd met een prima marge gerust: 0-2.

Na rust moest GA Eagles-doelman meer aan het werk. Direct al na een inzet van de fysiek sterke NEC-aanvaller Grot. Toen Manu, na een discutabele tweede gele kaart voor een vermeende schwalbe, van scheidsrechter Kuipers het veld moest verlaten, probeerde NEC met man en macht de ballen in het strafschopgebied van GA Eagles te krijgen. Vele zwakke voorzetten volgden, maar gezegd moet worden dat de rood-gele defensie ook prima verdedigde. Men hield lang stand, maar moest vlak voor tijd nog een treffer toestaan (1-2). Grot kopte van dichtbij raak. In de weinige tijd die daarna volgde kwam GA Eagles niet meer in de problemen.

Door deze overwinning staat de ploeg van Hans de Koning weer op gelijke hoogte met nummer zeventien Roda JC. Beide ploegen hebben 16 punten. Tot en met de nummer dertien Sparta is het verschil op dit moment slechts twee punten. Veel ploegen komen echter nog in actie dit weekend. Komende zaterdag speelt GA Eagles thuis tegen ADO Den Haag.

NEC-GA Eagles 1-2 (0-2)
12′ 0-1 Manu
25′ 0-2 Antonia
90+’ 1-2 Grot

63′ Rood: Manu (GAE)

Opstelling GA Eagles: Zwarthoed; Groenbast, Fischer, Schenk, Ritzmaier; Chirivella, Crowley (71′ Suk), Duits (75′ Nieveld); Antonia, Hendriks (84′ Marengo), Manu

Foto: OrangePictures