Rohda Raalte begint met domper de tweede seizoenshelft

Rohda Raalte is en was één van de weinige amateurploegen uit Oost-Nederland die dit weekend in actie komt. Zaterdagavond speelde de ploeg van trainer Martin Drent in Nijmegen tegen de amateurs van NEC. Het duel in de Hoofdklasse C betekende een domper voor de rood-gelen: 2-1 verlies.

Voorgaand weekend was het Hoofdklasse-duel tussen FVC en NEC (1-1) één van de weinige duels die dat weekend doorging. Of het er mee te maken had zaterdagavond, dat de ploeg van trainer Robert de Pauw al een competitiewedstrijd in de benen had, is lastig te zeggen, maar zijn ploeg startte in ieder geval goed. Bob Rossen zorgde binnen tien minuten voor de 1-0. Niet veel later herpakten de Raaltenaren zich wel. Deniz Sahbaz maakte de 1-1 en tekende voor alweer zijn zestiende seizoenstreffer.

Toen toeschouwers in de tweede helft zich mogelijk al verzoend hadden met een puntendeling was het Bram Langedijk die namens de thuisploeg daar een stokje voor stak. De 24-jarige verdediger bracht zijn ploeg met de 2-1 in de 87e minuut de vierde overwinning van het seizoen.

Voor de ploeg van trainer Martin Drent een enorme domper, aangezien bij winst, weliswaar met een wedstrijd meer gespeeld, men weer gedeeld koploper was geworden. Opvallend is dat de laatste overwinning in de competitie van Rohda was op 26 oktober. Na de uitwedstrijd tegen De Bataven (3-6) werd na deze nederlaag in Nijmegen al zeven duels niet meer gewonnen.

Volgende week zondag speelt Rohda Raalte thuis tegen RKHVV.