Steeds meer namen worden weggestreept bij GA Eagles

Na het aantrekken vandaag van RKC-middenvelder Duits lijkt het voor GA Eagles voor het sluiten van de transfermarkt (1 september) lastig geworden om overige versterkingen naar Deventer te krijgen. Met name een vleugelverdediger lijkt niet makkelijk te vinden voor de ploeg van Foeke Booy.

De namen van rechtsbacks Doke Schmidt (foto, Heerenveen) en Henk Dijkhuizen (Roda JC) vielen nadrukkelijk in Deventer de afgelopen weken. Ondanks de degelijke prestaties van de huidige rechtsback Sven Nieuwpoort lijkt GA Eagles zich niet neer te leggen bij een magere bezetting op deze positie. Inmiddels is duidelijk dat zowel Heerenveen als Roda JC niet meewerken aan een overgang van hun verdedigers.

Naast Schmidt en Dijkhuizen deed GA Eagles ook nog een poging Marnick Vermijl binnen te halen. Vermijl werd afgelopen seizoen door zijn club Manchester United verhuurd aan NEC. Volgens Foxsports is de talentvolle verdediger echter te laat met reageren op een voorstel dat vanuit Deventer naar Vermijl kwam. De 22-jarige Belg zou dit weekend van zich laten horen, maar in Deventer bleef het stil.

Vandaag liet RTV Oost-verslaggever Van Wissing weten dat het lijstje ‘niet gekomen spelers’ nog groter is. John Goossens verliet Feyenoord transfervrij gisteren. Zowel GA Eagles als Cambuur namen contact met hem op. Goossens kiest echter voor een buitenlands avontuur.

Ook liet Van Wissing weten dat GA Eagles contact zocht met het Italiaanse Atalanta Bergamo. De Zweedse jeugdinternational wilde zelf niet op proef komen naar Deventer, terwijl de clubs al akkoord waren. Aangezien Olausson een centrale middenvelder is, lijkt Duits nu zijn bliksemsnelle vervanger te zijn geworden.