Nacompetitie: Uitgoals ‘dubbel’? Verlenging of gelijk penalty’s?

Vanaf komende zaterdag beginnen we aan de nacompetitie. Hiervoor is het uiteraard wel prettig als de regels helder zijn! Onderstaand de belangrijkste regels op een rijtje. 

Reglement bij nacompetitie met dubbele wedstrijden (uit- en thuiswedstrijd):

Indien na het afwerken van de twee wedstrijden nog geen beslissing is verkregen door middel van wedstrijdpunten, dan beslist het doelsaldo van deze twee wedstrijden (“uit” gescoorde doelpunten tellen niet dubbel!).

Is het doelsaldo ook gelijk, dan worden niet direct strafschoppen meer genomen, maar wordt een verlenging gespeeld. Is er, nadat de verlenging in zijn geheel is uitgespeeld, nog geen beslissing gevallen, dan wordt een beslissing verkregen door het nemen van strafschoppen.

Reglement Finale-/beslissingswedstrijden nacompetitie (één wedstrijd):

Eventuele finale- of beslissingswedstrijden worden op neutraal terrein gespeeld. De spelende verenigingen kunnen in goed overleg afspraken maken op welke accommodatie de finalewedstrijd of beslissingswedstrijd zal plaats vinden alsook de keuze van het aanvangsuur (uiteraard na overleg met de vereniging waar wordt gespeeld).

Wanneer de stand van deze finale- en/of beslissingswedstrijd na de reguliere speelduur nog gelijk is, dan zal aansluitend aan de wedstrijd een verlenging worden gespeeld.

Is er, nadat de verlenging in zijn geheel is uitgespeeld, nog geen beslissing gevallen, dan wordt een beslissing verkregen door het nemen van strafschoppen.

 

Voor een overzicht van de nacompetitie (van ploegen zie wij volgen) zie: zaterdag en zondag

Foto: Gerrit Krijt