Nachtmerrie Van Der Hart geeft GA Eagles geen loon na werken

Het was dan geen driepunter waar GA Eagles zich mee verzoend zou hebben, maar menigeen in Deventer zou een punt toch een prima ‘vangst’ hebben gevonden in het thuisduel tegen Ajax. Bij een 1-1 stand leek GA Eagles loon naar werken te krijgen. Leek, want in de 88e minuut werd een polletje GA Eagles-doelman Van Der Hart te machtig. De Ajax-huurling werd zodoende de schlemiel van de middag (1-2).

De fans van de club uit Deventer waren afgelopen weken wel eens kritisch over de werklust van de elf spelers die hun clubkleuren vertegenwoordigden. Vandaag kon de ploeg van trainer Foeke Booy deze ‘spirit’ niet ontzegd worden. GA Eagles knokte voor wat het waard was. In de eerste helft kwam men een paar keer goed weg. Alleen El Ghazi wist namens de kwakkelende Amsterdammers de 0-1 te maken.

In de tweede helft speelde de thuisploeg richting de eigen fanatieke aanhang en wist men het doel van Ajax-doelman Cillessen beter te vinden. Dit resulteerde in de gelijkmaker, na slecht wegwerken van Ajax-aankoop Sinkgraven, wist Overgoor de bal prachtig langs de Ajax-doelman te ‘strepen’ (1-1).

Toen de wedstrijd richting het einde ging moest de nachtmerrie voor doelman Van Der Hart nog beginnen. Nota bene tegen ‘zijn eigen club’ Ajax kreeg de doelman zijn voet niet tegen de bal, na een terugspeelbal van Wesley Verhoek die bevangen werd door hobbels en een polletje (1-2). Heel zuur voor Van Der Hart, zuur voor GA Eagles.

Komende zondag speelt GA Eagles in en tegen Zwolle de IJsselderby. Aanvang 14.30u.

GA Eagles-Ajax 1-2 (0-1)

24′ 0-1 El Ghazi
76′ 1-1 Overgoor
88′ 1-2 Verhoek (ed)

Opstelling GA Eagles:┬áVd Hart; Nieuwpoort, Vriends, Vd Linden, Schenk; Overgoor, Duits (72′ Reimerink), Rijsdijk (90′ Schalk); Verhoek, Plet (80′ Plet), Turuc.

Foto’s Johan Wolff