NAC won slechts één eredivisieduel in Deventer

Woensdagavond staat, de door de nucleaire top uitgestelde, wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en NAC op het programma. Een wedstrijd die voor beide ploegen, maar zeker de thuisploeg, belangrijk is voor lijfsbehoud. 

NAC kwam in eredivisieverband ‎drieëntwintig keer eerder naar Deventer. Slechts één keer, in 1977, wisten de bezoekers te winnen. De laatste editie, in 1995, werd gelijkgespeeld (1-1), een seizoen eerder werd er gewonnen (5-1) door de Eagles. De wedstrijden die NAC dit seizoen niet op zaterdag of zondag speelde eindigden vaak niet goed voor de club uit Breda. Van de zes wedstrijden die op een doordeweekse dag plaatsvonden werd er alleen van de amateurs van Smitshoek (KNVB-beker) gewonnen.

NAC mist ‎Tighadouini door een liesblessure. Hadouir keert terug in de selectie maar neemt wel plaats op de bank, oud Eagles werknemer Gilissen moet het doen met een plaats op de tribune.  Foeke Booy (foto) mist de geschorste Türüç en de van een blindedarmontsteking herstellende Schmidt. Amevor speelt als rechtsback, Falkenburg verhuist naar zijn oude stek als rechtermiddenvelder en Rijsdijk staat linkshalf zo schrijft De Stentor.

Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis. ‎Hij wordt geassisteerd door de heren Lapar en Strijker.

GA Eagles – NAC woensdag 2 april 18.45 uur.