NAC-PEC Zwolle: Gaan we naar boven of beneden kijken?

Na de simpele plaatsing voor de halve finale van de KNVB-beker (5-1, winst op JVC Cuijk) afgelopen woensdag staat PEC Zwolle zaterdagavond voor het lastige en belangrijke uitduel met NAC Breda. Een duel die cruciaal kan zijn voor de koers de tweede seizoenshelft: wordt het naar onder of naar boven kijken?

Wanneer we in de Eredivisie-geschiedenisboeken duiken is er bevestiging van wat we al wisten: NAC uit, altijd lastig! In negen duels in Breda werd er door PEC Zwolle slechts eenmaal gewonnen. In oktober 1982 was PEC Zwolle ‘de baas’ aan de Beatrixstraat door met 0-2 winnen. De rest van de onderlinge wedstrijden zijn weinig hoopgevend. Zesmaal won NAC Breda en tweemaal werd het een gelijkspel. Meest in het oog springt de ruime overwinning (7-3) van NAC Breda in 1985.

Met beiden 22 punten, en een elfde en twaalfde plaats, is er voor beide ploegen veel aan gelegen om zaterdag de winst te pakken. De verliezer kan angstvallig naar beneden gaan kijken, aangezien het gat met nummer laatst ADO Den Haag op dit moment slechts vijf punten is.

Ron Jans kan zaterdag niet beschikken over Darryl Lachman (hamstring) en Furdjel Narsingh (niet wedstrijdfit). Bij NAC Breda is Mats Seuntjens geschorst. Anthony Lurling staat nog onder contract bij de ploeg van trainer Gudelj, maar dat lijkt niet lang meer te duren. De ervaren aanvaller is geen lid van de wedstrijdselectie en leeft in onmin met de trainer. Hij lijkt op weg naar Heerenveen, aldusĀ VI.

Heugelijk nieuws was er vrijdag voor Ryan Thomas. De talentvolle buitenspeler is geselecteerd voor het nationale elftal van Nieuw Zeeland. Thomas is de derde international in de selectie van Ron Jans en speelt mogelijk mee in het duel tussen Japan en Nieuw Zeeland op 5 maart in Tokio.

In Zwolle werd het eerder dit seizoen 0-0. Daar namen de Bredase ploeg een wel erg verdedigende stelling aan. Hopelijk wordt het zaterdag voor het publiek een wat opener wedstrijd, het duel staat in ieder geval onder leiding van de heer Higler.

NAC Breda-PEC Zwolle 25 januari, aanvang 19.45u

Foto: Johan Wolff