PEC Zwolle doorbreekt negatieve Eredivisiereeks (1-2)

De laatste Eredivisie-overwinning van PEC Zwolle dateerde alweer van 20 oktober 2013. Toen won men thuis van ADO Den Haag met ruime cijfers (6-1). De opvolgende negen wedstrijden werden allen niet gewonnen. Vanavond in Breda, wisten de Zwollenaren kostbare punten te pakken en een 1-0 achterstand de tweede helft om te buigen (1-2).

In de eerste helft ging het duel in het Rat Verlegh-stadion gelijk op. De eerste kans voor NAC Breda, na een kleine twintig minuten, was het meteen raak. Oud-Eagles speler Joey Suk weet middels een halve omhaal PEC Zwolle-doelman Boer te verschalken. Vervolgens zijn Saymak en Fernandez namens PEC Zwolle voor rust nog dicht bij een doelpunt, maar gaat hun inzet net over en naast.

Na vijf minuten in de tweede helft blijft Fernandez (foto) koel na een gegeven strafschop (1-1). Mokotjo werd gevloerd door Hadouir, waarna scheidsrechter Higler naar de stip wees.

De 1-2, een kwartier voor tijd, gemaakt door Saymak kwam discutabel tot stand. Een bal aan de zijlijn leek buiten het veld geweest te zijn, toen de ingevallen Karagounis er na een duel met de bal vandoor ging. De Griek legde af op Saymak, die van ruime afstand NAC-doelman Ten Rouwelaar verschalkte.

Het laatste kwartier spookte het niet voor het doel van Diederik Boer. PEC Zwolle bleef prima druk op NAC Breda houden en liep niet achteruit. Mede daardoor konden na negen Eredivisie-duels eindelijk weer drie punten worden bijgeschreven.

Volgende week speelt PEC Zwolle thuis tegen Roda JC. Aanvang op zaterdagavond is 19.45u.

NAC Breda-PEC Zwolle 1-2

19′ 1-0 Suk
51′ 1-1 Fernandez (pen)
75′ 1-2 Saymak

Opstelling PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Van der Werff, Broerse, Van Hintum, Klich, Mokotjo, Saymak (88. Gravenbeek), Drost (46. Karagounis), Thomas (65. Mahmudov), Fernandez.

Foto: Johan Wolff