Na de vorige ‘Vechtdal-derby’ zijn de rollen nu volledig omgedraaid

OZC zette in Dalfsen een halfjaar geleden, met een 2-3 overwinning, een belangrijke stap naar de eerste periodetitel. ASC’62 was voor de winterstop nog wisselvallig en moest destijds ook de meerdere erkennen in een wedstrijd die gelijkopgaande was. Met een nieuwe editie van het duel in aantocht lijken de rollen compleet omgedraaid! ASC’62 heeft na de winterstop (vijf duels) alles nog gewonnen. OZC Ommen heeft, naast veel geblesseerden, ook met een mindere vorm te kampen. 

Door de nederlagen de afgelopen twee wedstrijden lijkt OZC de kloof richting de top-6 in 2H niet meer te kunnen dichten. De ploeg van trainer Han Hanekamp heeft met acht wedstrijden voor de boeg een gat tot de nummer elf Kloosterhaar (nacompetitie-plek) van zes punten. De winterstop werd juist zo goed ingeluid door een overwinning op koploper Vroomshoopse Boys (2-3). Vijf competitieduels verder werd er echter nog maar eenmaal gewonnen: thuis tegen Kloosterhaar met 4-1.

De geel-zwarten zullen snel uit de negatieve spiraal moeten komen om deze ‘streep’ niet nog dichter bij te zien komen. Men heeft zich door de eerste periodetitel in ieder geval verzekerd van nacompetitie voor promotie, mits men niet als elfde op lager eindigt.

In Dalfsen wappert de blauw-witte vlag er op dit moment een heel stuk beter bij. De ploeg van trainer Marcel Waaijer ’tankt’ de afgelopen weken flink wat zelfvertrouwen en speelt vol mee voor het kampioenschap in 2H. In de top is het sowieso erg spannend. De drie koplopers RDC, Be Quick’28 en Vroomshoopse Boys (36 punten) worden op de voet gevolgd door ASC’62 (34), Hulzense Boys (33) en Enter Vooruit (32 punten).

Zaterdag spelen Be Quick’28 en Hulzense Boys tegen elkaar en kan ASC’62 mogelijk weer goede zaken doen. OZC wil graag het tij keren en waar kan dit beter dan in een derby?

Scheidsrechter van de Vechtdalderby is de heer Van Dijk.

OZC Ommen-ASC’62, zaterdag 8 maart aanvang 14.30u.

Volg het duel aanstaande zaterdag op onze website of via twitter (@SallandVoetbal) met #svlive !