Eagles pakken koppositie in Maastricht

Go Ahead Eagles is de nieuwe koploper van de Jupiler League. De Deventenaren wonnen het uitduel in Maastricht en zagen koploper Volendam punten verspelen thuis tegen FC Eindhoven (1-2).

De koppositie werd niet behaald met het mooiste voetbal. Zo was de eerste helft slaapverwekkend. MVV liet het aan Eagles om het spel te maken. De bezoekers deden dat in een te laag tempo om echt gevaarlijk te worden maar scoorden toch. Moustafa maakt hands in het strafschopgebied. Topscorer De Kogel wist daar raad mee (0-1).

Na rust vond MVV plots wel het gaspedaal. Het zette een kwartier lang aan en kwam ook op gelijke hoogte. Daemen gaf Ippel een duwtje. De arbiter zag er een strafschop in die werd benut door Peeters (1-1).

Een kwartier voor het einde verdween de bal weer achter keeper Coppens. Na een eentweetje met Mathieu schoot Wolters de bal onder de keeper door (1-2).

De vijf extra minuten en het ontbreken van David brachten geen verandering in de stand. De middenvelder moest van het veld worden gedragen. Hoelang hij uit de roulatie is moet nog blijken.

Komende vrijdag speelt GA Eagles thuis tegen FC Dordrecht.

MVV-GA Eagles 1-2 (0-1)
43′ 0-1 De Kogel (pen.)
61′ 1-1 Peeters (pen.)
78′ 1-2 Wolters

Opstelling GA Eagles: Zwarthoed; Lambooij (Nieuwpoort/62), Vriends, Schenk, Van der Meer; Duits (Rijsdijk/72), Daemen, David; Van Overbeek (Mathieu/58), de Kogel, Wolters

Foto: OrangePictures