Ondanks de vele inhaalwedstrijden breekt langzaam de periode van de ontknopingen aan. Voor Rohda Raalte betekent dit, dat er aanstaande zondag zo’n ‘finale’ thuis tegen nummer drie MSC Meppel gewonnen moeten worden voor een ‘poleposition’ richting de Topklasse. De Meppelers zijn echter goed in vorm en verloren sinds het eerste duel, eind oktober, tegen Rohda Raalte (0-2) geen competitiewedstrijd meer. Wij spraken de elftalleider van MSC: Edwin van der Windt in de voorbereiding op deze kraker.

Net als bij Rohda werd ook MSC voorafgaande aan het seizoen niet gezien als topfavoriet voor de titel in de zondag hoofdklasse C. Eerder werd stadsgenoot Alcides in het rijtje der favorieten genoemd. De ‘mede-Meppelers’ haalden vele kwaliteits-spelers uit het amateurvoetbal. Onder andere Melvin Velthuis verkaste van Rohda naar Alcides.

MSC is bezig aan een opmars (men heeft inmiddels negen competitiewedstrijden niet verloren) hoe is dit te verklaren? “We hebben een hele hechte groep, die voor elkaar willen werken en dit ook elke wedstrijd laat zien. Ook hebben we een verdediging die heel weinig weg geeft, misschien is Dick Advocaat wel jaloers, haha”, vertelt MSC-teamleider Edwin van der Windt.

“De wedstrijd die we in Meppel met 0-2 verloren van Rohda was zeker niet de beste wedstrijd van MSC. Een blunder van onze keeper zorgde voor de 0-1. Als die misschien niet was gevallen, dan was het 0-0 gebleven. Deze wedstrijd was Rohda Raalte echter wel de beter voetballende ploeg. Aanstaande zondag gaan we het anders doen: Geen fouten maken en hopelijk scoren we meerdere keren”.

Scoren tegen Rohda Raalte is dit seizoen makkelijker gezegd dan gedaan. De formatie van Kick Maatman hield dit seizoen in de competitie al negen wedstrijden de ‘nul’ in zestien wedstrijden. Doelman Tepperik hoefde slechts acht tegengoals te incasseren. De Heetense goalie bewees afgelopen periode uitstekend in vorm te zijn. Zo stopte hij thuis tegen Nieuw Buinen een strafschop en herhaalde dit kunstje meerdere malen in het bekerduel afgelopen week tegen Lemelerveld (0-0). Rohda bekerde hierdoor verder.

Terug naar MSC. De Meppelers missen zondag alleen de twee langdurig geblesseerde spelers Arnold Otten en Carlos Lopes Macedo. Voor de rest kan de ploeg van het trainersduo Blom en Brandsma over alle spelers beschikken om de vooraf gestelde doelstelling voor dit seizoen een vervolg in Raalte te geven. “Onze doelstelling is om lang mee te doen met de bovenste clubs, en dat is tot nu toe redelijk gelukt. Maar of we geloven in de titel …  Ik denk dat als we zondag winnen, we een hele goede kans maken om kampioen te worden”, besluit Van Der Windt.


Stand Top -5 Hoofdklasse C

1. Be Quick 1887 18-38
2. Rohda Raalte 16-37
3. MSC Meppel 17-35
4. Alcides 17-34
5. Juliana’31 17-32

 

Zondag 24 maart

Hoofdklasse C

Rohda Raalte-MSC
Aanvang: 14.00u
Sportpark Tijenraan

De wedstrijd is overigens live op internet te zien! Op de website van RTV Drenthe zal zondagmiddag een livestream te zien zijn.