Heino – Met een serie mooie overwinningen, waaronder de recente zege op koploper Luctor et Emergo, lijkt het de laatste weken weer de goede kant op gaan met de hoofdmacht van VV Heino. Wie zich echter schuldig maakt aan ‘scorebordjournalistiek’ (een geweldige term, uitgevonden door oud-Heinoër Co Adriaanse) zou de conclusie kunnen trekken dat het moeizaam gaat met de groen-witte hoofdmacht van trainer Marc Lobbert. VVHeino staat immers met 7 punten uit evenzoveel wedstrijden op een schamele 13e plaats. Alleen de Katholieke Ootmarsumse SportClub (afgekort tot KOSC) pakte minder punten en sluit de rij. Laat deze KOSC nu net de volgende tegenstander van Heino zijn! “Twee weken geleden de koploper, nu de onderste”, beseft ook trainer Marc Lobbert het contrast, om er aan toe te voegen dat één ding gelijk blijft: “we moeten met net zoveel lef en passie spelen. Dan worden we vast succesvol.

Aanstaande zondag 28 oktober: 14.00 uur, op sportpark ’n Tooslag in Ootmarsum

Door dit onderling treffen zal zondagmiddag rond 16.15 uur als het eindsignaal een antwoord kunnen worden gegeven op de vraag of Heino naar boven, of naar beneden moet kijken. Bij gelijkspel blijft VV Heino in de onderste regionen bungelen, bij verlies moet het KOSC zelfs langszij dulden. Daarentegen: bij winst kan Lobbert en zijn mannen een belangrijke stap omhoog richting middenmoot zetten. Gezien het getoonde spel en de progressie zou dat het meest logisch zijn. Daar staat tegenover: Heino kreeg dit seizoen al vaker niet waar het gezien het veldoverwicht ‘recht’ op had.

Lobbert heeft zijn huiswerk klaar: “KOSC speelt vanuit een zeer georganiseerde en gesloten organisatie en kan vanuit hier zeer snel proberen om te schakelen van verdedigen naar aanvallen. Profiteren van balverlies van de tegenstander. Het is daarom noodzaak dat we het nodige geduld opbrengen en de juiste momenten gaan kiezen. Daar hebben wij nog wel wat moeite mee. Al eerder dit seizoen liepen we in deze valkuil liepen en kregen de deksel op onze neus. De laatste wedstrijden lukte dat wel. Het is voor ons van belang om de lijn door te trekken. Dit vraagt wel van een ieder de discipline: ‘wat wordt er van mij verwacht op welke positie’.”Naaste concurrent op de weg omhoog is De Zweef (Nijverdal) dat zondag in Wijhe moet aantreden tegen de gelijknamige ploeg. Het verschil tussen deze twee ploegen is slechts één punt. De andere concurrent ATC’65 zal tot op de bodem gaan tegen PH om qua punten gelijk te komen. PH heeft nu 10 punten uit 7 wedstrijden.
Marc Lobbert kan beschikken over een vrijwel volledige en fitte selectie. Alleen Jeroen Bos is 6 a 8 weken niet beschikbaar vanwege een blessure opgelopen tijdens een training.