Middenvelders blijven GA Eagles trouw

Een wijsheid in het voetbal: de beste versterkingen zijn soms de spelers die blijven. Sterkhouder Sjoerd Overgoor (foto, rechts) heeft zijn contract met twee extra jaren verlengd, zodat hij nu tot de zomer van 2017 aan Go Ahead Eagles verbonden is. Overgoor kwam op 31 januari 2012 van De Graafschap naar Deventer, alwaar hij tot volle bloei is gekomen en zich zonder haperingen positief heeft ontwikkeld.

Sjoerd Overgoor maakte in snelheid van denken en doen grote stappen onder trainer Erik ten Hag in het promotiejaar en werd brutaler, completer en dominanter onder de vleugels van Foeke Booy in de eredivisie. De man met de grote voorliefde voor de steekpass werd een sleutelfiguur in de omschakelingen. Hij was één van de stuwende krachten achter het succes dat directe handhaving heette, speelde alle wedstrijden en werd meer en meer het Dreh-und-Angelpunkt van de Eagles. Niet voor niets riepen de supporters van de club Overgoor uit tot Eagle van het Jaar, seizoen 2013-2014.

Overgoor, die eerder in april 2013 zijn contract had verlengd met twee jaar, is ‘hartstikke blij’ met zijn nieuwe contract: “De grootste drijfveer om voor twee extra jaren bij te tekenen is dat ik hier belangrijk kan zijn. Het voelt ook zo dat de staf en de spelers op die manier naar me kijken en over me praten. Die waardering is heel belangrijk. Go Ahead Eagles is een fantastische club en wordt niet voor niets geroemd om zijn supporters. Als juist die mensen mij dan uitkiezen als Eagle van het Jaar is dat wel heel erg mooi. Ik had me al behoorlijk gefocust op het volgend seizoen, maar nu kan ik me helemaal erop concentreren. Ik kan niet wachten op de eerste wedstrijd.”

UPDATE: Ook Deniz Türüç gaf aan nog een seizoen te blijven in. Ondanks geruchten over interesse van Heerenveen en FC Twente en zelfs een serieus bod van het Turkse Galatasaray liet de middenvelder via Twitter weten: ‘Na er goed over nagedacht te hebben, heb ik besloten om nog een jaar bij deze prachtige club te blijven.’

Go Ahead Eagles - FC Twente turuc promes

Foto’s: Johan Wolff