Met een enigszins aangepaste opening ging vanmiddag rond één uur Pompcup Heino editie 2013 van start. Dit internationaal zeer goed aangeschreven jeugdtoernooi had drie parachutisten in gedachte om het toernooi te openen, maar moest het (gezien de weersomstandigheden) met een ‘laagvlieger’ doen. Desalniettemin hield men het ‘droog’ tijdens de opening!

“We draaien het toernooi deze editie met liefst 240 vrijwilligers, dat is gigantisch”, vertelt coördinator vrijwilligers Ruben Meijer. “Het toernooi loopt zoals gewoonlijk weer prima. Het is droog en we kunnen prima van start!”

Een spectaculaire opening van formaat had ook Meijer tijdens de 10e jubileumeditie met zijn mede-organisatoren in gedachte: “We wilden de vlaggen van de nationaliteiten van de deelnemende ploegen via drie parachutisten op het veld laten landen. Helaas kon dit, gezien de bewolking niet doorgaan. Op dat gegeven na, ben ik weer zeer tevreden over de start van het toernooi”, zegt een tevreden Meijer.

Twee dagen lang zullen Duitse, Franse, Deense, Belgische en Nederlandse jongens en meiden in de leeftijd van 11 t/m 17 jaar weer hun kunsten tonen op de velden van vv Heino. Bij een officieel toernooi hoort uiteraard ook een officiële opening. Burgemeester Zoon, vv Heino-voorzitter Vervloet en Pompcup-voorzitter Geertsma brachten in alle aanwezige talen hun gelukswensen met name voor een toernooi in het teken van Fairplay naar voren.

Toen er de aandacht was geschonken aan de officiele finale-bal en het convenant waar teams hun Fairplay-wens op kunnen schrijven, kon beginnen waar iedereen voor gekomen was: twee dagen lang voetbal!

[nggallery id=8]