Melvin Velthuis naar WHC Wezep

De ambitie van WHC om hoofdklasse voetbal te spelen sprak hem aan. Daarom kiest Melvin voor de overstap van Excelsior ’31 naar WHC. De reistijd naar Rijssen en de wens om dichterbij huis zijn favoriete hobby uit te voeren waren mede bepalend voor zijn keus.

Melvin (29) woont in Zwolle en is geboren in Heino. Daar begon ook zijn voetbalcarrière. Tot en met de D-pupillen voetbalde bij voor vv Heino. Bij Go Ahead Eagles speelde hij tot de B-jeugd om daarna voor één jaar weer voor Heino uit te komen. Buurtdorp Raalte was daarna voor vier jaar zijn voetbalplek. Alcides Meppel en Excelsior ’31 waren zijn laatste clubs. Voor de laatstgenoemde speelt hij nu zijn derde seizoen.

Twee weken geleden werd hij benaderd door WHC-trainer Wiljan Mossing Holsteyn om eens te komen praten. Daarna ging het snel. De afrondende gesprekken verliepen positief en volgend jaar maakt hij als centraal verdediger deel uit de van de Wezepse selectie.

De kracht van Melvin is dat hij een teamplayer kan en wil zijn. “Ik vind het belangrijk dat we ons als team aan afspraken houden.” Hij is een tweebenige speler, sterk in de kopduels en heeft een goede inspeelpass. Melvin besteedt een groot deel van zijn sociale leven aan het voetbal. Wanneer de zomerstop aanbreekt gaat hij verder op zand. Hij is een aantal jaren op rij geselecteerd voor het Nederlands Beachsoccer elftal en heeft meerdere interlands gespeeld. “Voetballen op zand is zo fijn om te doen,” vertelt Melvin,”je blijft gedurende de zomermaanden fit en het is een mooi avontuur om naar het buitenland te gaan met een fantastisch team.” Melvin speelt aankomende zomer voor HTC Beachsoccer Zwolle.

Op de vraag wat een vereniging voor hem betekent is hij duidelijk. “Betrokkenheid en samen iets neerzetten,” aldus Melvin,”iedereen is even belangrijk. Je moet als speler zo af en toe wat terugdoen voor de club.”

Bron tekst en foto: www.whcwezep.nl