Maximaal drie goals bij SC Heerenveen-PEC Zwolle

Als Heerenveen en PEC Zwolle tegenover elkaar staan in de Eredivisie vallen er nooit meer dan drie doelpunten. Het is één van beide clubs nog niet gelukt méér dan tweemaal te scoren in één duel. Tenminste dat wijzen de statistieken uit van alle zeven eerdere ontmoetingen. Wordt het zaterdag wél een doelpuntrijk duel?

PEC Zwolle zal met gemengde gevoelens terugkijken op het duel van afgelopen zaterdag thuis tegen NEC (3-3). Tot tweemaal toe werd een voorsprong weggeven, maar had men gezien de kansen over en weer ook kunnen verliezen. De Zwollenaren zijn nog een paar punten verwijderd van de definitieve ‘veiligstelling’ van nog een Eredivisie-seizoen.

Door het doordeweekse interlandvoetbal mistte PEC Zwolle de nodige spelers op de training deze week. Zo was Saymak uitgenodigd voor Jong Oranje, ging Thomas met Nieuw Zeeland naar Japan en speelde Klich met Polen thuis tegen Schotland.

Driemaal werd het duel in de Eredivisie in Heerenveen gespeeld, nog nooit wonnen de Zwollenaren in Friesland. Na 2-0 (2002) en 1-1 (2003) werd het vorig seizoen 2-1 in Fries voordeel. In Zwolle eindigde de vier ontmoetingen ook niet echt doelpuntrijk: 0-1 (2003), 1-0 (2004), 1-1 (2013) en net voor de winterstop werd het 1-2 voor ploeg van trainer Marco van Basten.

Het duel staat zaterdag onder leiding van Ed Janssen.

SC Heerenveen-PEC Zwolle zaterdag 8 maart, aanvang 19.45u.

Foto: Johan Wolff