Martin Koopman bondscoach en technisch directeur Aruba

Martin Koopman (foto, rechts) reisde als trainer een stuk vaker dan als voetballer buiten de landsgrenzen. Zo trainde de oud-speler van onder meer Rohda Raalte en GA Eagles al in Congo, Saoedi-Arabiƫ, China en Griekenland. Inmiddels is de getogen Raaltenaar neergestreken op Aruba. Daar tekende de 60-jarige oefenmeester onlangs een contract bij de nationale voetbalbond in een dubbelrol als technisch directeur en bondscoach voor drie jaar.

Het complete lijstje zullen we u besparen, maar Koopman was na zijn actieve loopbaan sinds 1989, wisselend als assistent of hoofdtrainer actief voor onder meer GA Eagles, NEC, FC Den Bosch, Kavala (Griekenland), Sparta en in zijn laatste klus (2014-2015) voor RKC Waalwijk.

Als nieuw aangestelde technisch directeur liet Koopman op de persconferentie weten: ‘Voor mij is dit een speciale dag. Sinds 1979 kom ik al op Aruba, mijn vrouw is Arubaans. Ondanks het vele reizen heb ik altijd contact gehouden met het Arubaanse voetbal. Met gemotiveerde mensen kan het voetbal naar een hoger plan. Het wij-gevoel is voor mij heel belangrijk. Het is een mooie klus.’

Aruba staat op dit moment 160e op de FIFA-ranglijst en is uitgeschakeld voor deelname aan het WK 2018.

Foto: AVB