Mariënheem wint, Vilsteren en Nieuw Heeten gelijk

In 5A blijft Mariënheem goed presteren. De ploeg van trainer Sander Brinkman won gisteren met 0-1 in en tegen Manderveen. Vilsteren en Nieuw Heeten hielden elkaar in evenwicht (1-1).

Manderveen won dit seizoen slechts eenmaal en is hekkensluiter. Mariënheem had gisteren toch een zwaar karwei. Mede door het nalaten van het scoren uit de vele kansen, zorgde ervoor dat het lang spannend bleef. De Manderveners konden eigenlijk alleen maar tegenhouden en hadden een excellerende doelman. Toch wist Lean Hobert met de 0-1 een kwartier voor tijd de ban te breken en zijn ploeg de nodig drie punten te laten bijschrijven. Hierdoor blijven de Mariënhemers in de top-3 van 5A. Komende zondag ontvangt men Bornerbroek.

Vilsteren en Nieuw Heeten doen op de ranglijst niet veel voor elkaar onder. Voorafgaand aan het duel had Vilsteren drie punten en Nieuw Heeten het dubbele. Na een 0-0 ruststand kreeg de thuisploeg kort na rust een strafschop die werd benut door Henri Tuin (1-0). Vervelender daarbij was dat Nieuw Heeten-doelman Marvin in ’t Veld het veld moest verlaten. Toch wist de ploeg van trainer Harold Sneller de draad op te pakken. Koen ten Have maakte een kwartier voor tijd de 1-1. Nieuw Heeten eindigde met nog een man minder toen Kevin te Wierik zijn tweede gele kaart kreeg.

Komende zondag speelt Nieuw Heeten thuis tegen Manderveen en gaat Vilsteren op bezoek bij SDOL.

Foto: Henk Klein Koerkamp (Manderveen-Mariënheem)