Mariënheem wint aantrekkelijk duel van Hoonhorst

In 5A won Mariënheem het ‘sub-topduel’ in en tegen Hoonhorst. Na een 0-2 voorsprong werd het tien minuten voor tijd nog 2-2, maar toonde de ploeg van Sander Brinkman karakter door na ruim negentig minuten met 2-4 te winnen.

Na een halfuur spelen stond deze zondagmiddag een 0-2 stand op het bord. Remy Velderman wist op aangeven van Rinse Kleverkamp de 0-1 te maken. Doelpuntenmaker Velderman wist bij de 0-2 Lean Hobert te vinden. Vlak voor rust wist de thuisploeg via een goal van Brenden Eijkelkamp weer terug in de wedstrijd te komen (1-2).

In de fase na rust had Mariënheem de score naar 1-3 kunnen of eigenlijk moeten tillen. Het werd echter 2-2, tien minuten voor tijd, door opnieuw Eijkelkamp. Mariënheem herpakte zich echter knap en wist via invaller Tom Schutte op 2-3 te komen. Toen de ploeg van trainer Bert Spies alle risico’s nam, kon Mariënheem in de slotfase ook nog 2-4 maken via Niels van Schooten.

Door de winst heeft Mariënheem 35 punten uit 18 duels en bezet een vierde plaats. Hoonhorst heeft 30 punten uit evenveel duels. Komende paas-zaterdag speelt Mariënheem uit tegen Raalte, Hoonhorst speelt uit tegen Vilsteren. Op paas-maandag is het Hoonhorst-Zenderen Vooruit en is Mariënheem vrij.

Foto: Henk Klein Koerkamp