Mariënheem-USV en SDOL-Hoonhorst in evenwicht

De subtoppers van 5A Marienheem en USV hielden elkaar in evenwicht (1-1). Ook in Luttenberg viel tussen SDOL en Hoonhorst een puntendeling te noteren (2-2). Opmerkelijk was dat de thuisploeg twee strafschoppen miste.

Op een zonnig sportpark in Mariënheem waren beide ploegen één helft sterker. USV beheerste de eerste helft, Mariënheem was in de tweede helft beter. Het scoreverloop verliep ook volgens dit spelbeeld. Niek Hamers bracht de Nieuwleusenaren na een prima aanval, na een goed kwartier, op voorsprong (0-1). In de tweede helft wist Maikel Lorkeers te scoren uit een prima genomen vrije trap (1-1).

In Luttenberg was er een hoofdrol voor Hoonhorst-doelman De Ruiter. De goalie zag kans in de tweede helft tweemaal een strafschop te stoppen. Daan Hobert en Siebe Lorkeers zagen beiden hun inzet gestopt worden.

In de eerste helft bracht Sten Klein Herenbrink de bezoekers op voorsprong (0-1), waarna Colin Spoolder (1-1) voor rust gelijk maakte. Na rust wisten Flierman (1-2) en Siebe Lokeers te scoren (2-2). In de slotsecondes kreeg Siebe Lorkeers de mogelijkheid vanaf elfmeter de 3-2 binnen te schieten. Waar zijn teamgenoot Daan Hobert twintig minuten voor tijd faalde, deed Lorkeers hetzelfde. De stand bleef bij 2-2.

Vilsteren verloor in dezelfde klasse van Zenderen Vooruit (0-4). De nieuwe nummer twee won door drie goals van Ramon van Os en een doelpunt van Teun Besselink. Voor hekkensluiter Vilsteren was het de veertiende nederlaag in 16 duels.

Komende zondag staat op het programma: Hoonhorst-Mariënheem, Bornerbroek-Vilsteren en USV-SDOL.

Foto: Henk Klein Koerkamp