Mariënheem-trainer Ihtiyar zit ook na 7-0 niet rustig

Ozan Ihtiyar (foto) is ambitieus met Mariënheem. De Deventenaar wil met zijn ploeg in 5F in de top-5 eindigen. Zondag wonnen de Mariënhemers simpel in eigen huis van Wissel met 7-0: ‘Ik wil altijd meer, het doelsaldo is in het amateurvoetbal belangrijk. Ook bij 7-0 zit ik echt niet rustig achterover, al heb ik het wel geprobeerd.’

De oefenmeester van Mariënheem kon niet verstoppen nog met het chagrijn van vorige week deels rond te lopen. Zijn ploeg verloor in en tegen Vilsteren (2-1). ‘Bij rust hadden we door zeker 0-3 of meer voor moeten staan, we verloren uiteindelijk met 2-1.’ Ihtiyar zag een penalty gemist door zijn ploeg en een rode kaart voor Stan Heetkamp. Vilsteren maakte in de laatste minuten de winnende treffer. ‘Erg vervelend, omdat je dit soort wedstrijden moet winnen om in de top-5 te komen of te blijven.’

Tegen Wissel ging het echter een stuk beter al veranderde Ihtiyar wel zijn speelwijze. ‘We spelen al lange tijd aanvallend voetbal, vandaag speelden we compact en probeerden we vandaar uit tot aanvallen en scoren te komen. Dat lukte heel aardig.’ Met goals van Sander Alferink (3x), Jesper Vloedgraven, Dylan Reimert, Mike Kemper en Thomas Evers liep de score fors op naar 7-0.

Inmiddels weet Mariënheem dat er zondag in en tegen Epse een belangrijke wedstrijd aankomt. ‘Als we die winnen sluiten we aan in de top-5, als je verliest hebben we de derde periodetitel nodig om nacompetitie veilig te stellen. Dat zeg ik, omdat ik denk dat het gat naar de bovenste ploegen erg groot is. Er zitten gewoon ploegen aan de onderkant in 5F waar de top echt niet van gaat verliezen’, is Ihtiyar helder.

‘Onze competitie zou eerst over twee periodes gaan, maar ik kreeg bericht van de trainer van IJsselstreek dat dit is gewijzigd. Het zijn er nu drie. In de derde periode spelen we vervolgens vijf wedstrijden thuis en onder andere uit tegen Wissel. Na afloop komende zondag kan ik zeggen waar we voor gaan dit seizoen’, besloot Ihtiyar.

Foto: Henk Klein Koerkamp (svmarienheem.nl)