Brinkman (Mariënheem): ‘De winterstop is twee weken te laat’

Het inhaalduel in 5A tussen USV en Marienheem eindigde vandaag in een simpele 3-0 overwinning voor de thuisploeg. Het topduel in Nieuwleusen, tussen de nummers twee en drie, bracht na afloop teleurstelling op de gezichten van de Mariënhemers. ‘Hier had ik meer van verwacht. We waren niet op volle kracht. Eigenlijk komt voor ons de winterstop twee weken te laat’, liet Marienheem-trainer Brinkman weten.

De winnaar van het eerder afgelaste duel zou vanmiddag als koploper of gedeeld lijstaanvoerder de winterstop in gaan. Marienheem, dat vorige week niet meer kon dan tevreden zijn met een puntje thuis tegen Nieuw Heeten (2-2), snakte naar de winterstop. Brinkman: ‘Ook vandaag moest ik voor rust al tweemaal wisselen. Op de overwinning van USV valt vandaag niets af te dingen. We hadden niet de vorm en hebben maar één goede kans gecreëerd.’

USV had vanaf het begin de oranje-zwarten in zijn greep en had in de eerste minuten al op voorsprong kunnen komen. Deze poging ging echter voor het doel van keeper Bjorn Lorkeers langs. Een prima opgezette aanval tien minuten later bracht de thuisploeg via Rick Timmerman, wel de openingstreffer (1-0). Marienheem was zeker in de eerste helft veelal aan het tegenhouden, waar USV nog verder had kunnen uitlopen bleef het bij 2-0: Chiel de Weerd wist zich namelijk na 22 minuten spelen handig vrij te draaien en alleen voor doelman Lorkeers cooltjes raak te schieten.

‘We hadden één goede kopkans om nog op 2-1 te komen, deze werd door de keeper gered’, zag de trainer van de Marienhemers. In de tweede helft wist USV de score naar 3-0 te tillen. De 17-jarige invaller Leon Kooiker profiteerde van een fout in de Marienheemse defensie.

‘Ondanks de laatste twee wedstrijden ben ik dik tevreden over de eerste seizoenshelft. We hebben acht van de twaalf wedstrijden weten te winnen. Ik geloof erin dat USV en Heracles ook nog punten gaan laten liggen. Vlak, voor de race bovenin, ook Zenderen Vooruit en Bornerbroek niet uit’, besluit Brinkman.

Door het verlies staat Marienheem op een derde plaats met 26 punten uit 12 wedstrijden. Nieuwe koploper USV heeft 30 punten uit 11 wedstrijden. Op zondag 25 januari start de ploeg van Sander Brinkman thuis tegen Langeveen. USV speelt op 18 januari nog een inhaalwedstrijd, dan uit tegen nummer twee Heracles.