Mariënheem sluit aan in top-3, Nieuw Heeten speelt gelijk

Mariënheem kwam vorige week niet in actie tegen USV door het overlijden van clubman Gerard Kloosterman. Deze week stond de thuiswedstrijd tegen Hoonhorst op het programma. Een wedstrijd belangrijk voor een positie in de bovenste plekken van 5A. Mariënheem won uiteindelijk met 1-0.

Na een indrukwekkende minuut stilte startte het duel in Mariënheem. De eerste helft lieten beide keepers zien over de nodige kwaliteiten te beschikken. Zowel Lorkeers (Marienheem) als De Ruiter (Hoonhorst) moesten alle zeilen bij zetten om hun ploeg zonder tegendoelpunten naar de rust te helpen. Na rust wist alleen Mariënhemer Simon Rijsemus het net te vinden na een uur spelen (1-0). Hij kopte raak uit een corner. Dit bleek achteraf voldoende voor drie belangrijke punten voor de ploeg van trainer Sander Brinkman.

Komend weekend is er een inhaal-bekerweekend. Omdat USV nog in het bekertoernooi actief is, zal USV-Mariënheem op een later moment worden ingehaald.

Nieuw Heeten speelde in dezelfde klasse met 1-1 thuis gelijk tegen Zenderen Vooruit. De doelpunten vielen in de eerste helft. Jort Schutte (1-0) en Teun Besselink (1-1) zorgden voor de eindstand. Door het ene punt staat de ploeg van Nieuw Heeten-trainer Harold Sneller op een tiende plaats met zes punten uit acht duels.

Foto’s: Henk Klein Koerkamp (Marienheem-Hoonhorst)