Mariënheem-Raalte: wie deelt de eerste tik uit?

Komende zondag staat in 5A het duel tussen Mariënheem en Raalte op het programma. Beide teams hebben uit twee duels de volle buit en lijken dit seizoen weer voor een topklassering te gaan. Wie deelt zondag de eerste tik uit?

Met een 2-0 en 2-3 overwinning startte de ploeg van trainer Sander Brinkman prima. In eigen huis versloeg Mariënheem SDOL eenvoudig en wist men afgelopen zondag in en tegen Langeveen ook met drie punten huiswaarts te keren. Voor Raalte was juist de eerste wedstrijd wat zwaarder bevochten dan het tweede competitieduel. In Nieuw Heeten wisten de blauw-witten met af en toe kunst- en vliegwerk een 0-1 overwinning veilig te stellen. Tegen Vilsteren kwam men afgelopen zondag geen enkel moment in de problemen (2-0).

Het onderlinge duel kent overigens een rijke historie. Één mooie bijkomstigheid voor de bezoekers zondag: de edities in Mariënheem eindigden sinds 2000 nog nooit in 0-0. Maar liefst veertien edities in veertien jaar: twaalfmaal voor de competitie, eenmaal voor de nacompetitie en eenmaal voor de beker. Onderlinge verhoudingen: viermaal winst Mariënheem, viermaal gelijk en zesmaal winst Raalte. Een doelsaldo van 39 goals voor Mariënheem en 40 voor Raalte. 79 goals in 14 duels, kortom een gemiddelde van 5,64 doelpunten!

Vorig seizoen werd het 4-3 voor Mariënheem (foto). Er waren edities die nog doelpuntrijker waren. Wat te denken van 6-3 in 2002/2003, 4-4 in 2012/2013 of 3-5 in 2006/2007!

Deze jaargang moet Raalte-trainer Jan Plagman in ieder geval zijn aanvoerder Marnix van Santen ongeveer twee weken missen. De middenvelder liep een gebroken neus op, na een ongelukkig botsing, in het duel van afgelopen zondag tegen Vilsteren.

Het duel staat onder leiding van de heer P. Smeenk.

Mariënheem-Raalte, zondag 21 september aanvang 14.00u.

Foto: Henk Klein Koerkamp (SV Marienheem)