Mariënheem ook in Vilsteren ‘Koning Zuinigheid’

Mariënheem draait op dit moment uitstekend mee bovenin 5A. De ploeg van trainer Sander Brinkman wist in en tegen Vilsteren vandaag met 0-1 te winnen. Het was alweer de vijfde overwinning op rij voor de Mariënhemers.

Met twee spelers van het tweede elftal in de basis, doelman Emiel Jansen Holleboom en spits Nico Neppelenbroek, wist Mariënheem er voor zichzelf geen makkelijk middag van te maken. Tegenstander Vilsteren, dat dit seizoen nog maar één duel had gewonnen, bleek een taaie tegenstander te zijn. ‘Na acht minuten maakte Remy Velderman de 0-1 en niet veel later kon Nico de 0-2 maken, maar stuitte op een polletje. Je denkt dan aan een makkelijke middag, maar dat werd het niet’, zag verdediger Simon Rijsemus.

‘De klad kwam er wat in. Emiel Jansen Holleboom moest zelfs nog aan de bak om de nul te houden, maar deed dit goed. De tweede helft werd het spel niet veel beter. Al had Vilsteren wel een rode kaart moeten hebben, toen de doorgebroken Remy Velderman door een verdediger van hun neergehaald werd. In de laatste minuut werd het zelfs nog even spannend met een vrije trap op randje zestien meter. Zij schoten gelukkig over’, haalde Rijsemus opgelucht adem.

Het was voor Mariënheem niet alleen de vijfde overwinning op rij, maar ook van de acht overwinningen de zevende met slechts één doelpunt verschil. Koploper Heracles speelde vandaag gelijk tegen Zenderen Vooruit, hierdoor staan de oranje-zwarten op vier punten van de koploper met een wedstrijd minder gespeeld.

Volgende week zondag speelt Mariënheem thuis tegen Nieuw Heeten.

Foto: Archief (Henk Klein Koerkamp)