Mariënheem maakt dure misstap in Zenderen

Met een overwinning van vorige week tegen koploper Heracles (4-2) op zak ging Mariënheem zondag op bezoek bij nummer vier Zenderen Vooruit. De ploeg van trainer Sander Brinkman ging ruim onderuit (5-1). ‘Op basis van de tweede helft hebben we terecht verloren’, zag verdediger Simon Rijsemus.

Mariënheem begon goed in het Twentse dorp. Een overwinning zou de ploeg ook losmaken van bedreigers van de top-3 in 5A zoals Zenderen Vooruit en Hoonhorst. Het liep helaas anders. Rijsemus: ‘Het was een rare wedstrijd. We begonnen goed. Maar kregen een onverklaarbare strafschop tegen en dus de openingstreffer om de oren. Zenderen maakte daarna 2-0. Gelukkig wist Maikel Lorkeers uit een van richting veranderde vrije trap nog wel de 2-1 te maken. De eerste helft bestond uit veel kansen over en weer voor beide ploegen.’

‘Na een persoonlijke fout komen we op 3-1 achter. Achterin waren we niet al te fit meer, maar waren er ook geen wissels meer beschikbaar. Vervolgens misten we een penalty, waardoor we eigenlijk op 3-2 hadden moeten komen en er nog hoop was geweest. Hun keeper pakte deze bal, zoals hij deze wedstrijd wel meer goede reddingen had. Zij konden daarna uitlopen naar 4-1 en zelfs 5-1’, besloot de verdediger.

Voor Zenderen Vooruit scoorden Ramon van Os driemaal. Kevin Sonder en Robin Sonder wisten eenmaal het net te vinden.

Door het verlies passeert Zenderen Vooruit de Mariënheemse ploeg op de stand. De ploeg van Brinkman heeft 30 punten uit 15 duels. Komende zondag speelt men thuis tegen Langeveen.

Foto’s: Henk Klein Koerkamp