Mariënheem maakt 5I spannend na winst op koploper Raalte

Raalte-trainer Jan Plagman was na de nederlaag in en tegen Mariënheem (4-3) niet van slag, maar wel teleurgesteld: ‘De eerste nederlaag van het seizoen komt de laatste speeldag voor de winterstop natuurlijk wel op een ongunstig moment.’

Op een zwaar veld kwam Raalte in het doelpuntrijke duel op voorsprong door Semih Vural (0-1). ‘Net voor rust maakte Mariënheem de 1-1 (Rijsemus, red.), een ongunstig moment natuurlijk. Vervolgens geven we de wedstrijd in vijf minuten na rust weg. Mariënheem kwam op 2-1 en 3-1’, vertelt Plagman. Een penalty van Mariënheem-aanvoerder Randy Bloeme (foto) en aanvaller Niels van Schooten zorgden voor de voorsprong van de ploeg van Sander Brinkman.

Plagman over het vervolg na deze tegenslag: ‘Met de snelle 3-2 (eigen goal, red.) waren er nog wel mogelijkheden. We namen meer risico om de 3-3 te maken, maar we gaven daardoor ook meer ruimtes weg.’ Tien minuten voor tijd wist Niels van Schooten opnieuw raak te schieten (4-2). Een treffer van Raalte-aanvoerder Van Santen bleek het laatste wapenfeit van de wedstrijd te zijn (4-3).

‘De eerste seizoenshelft heeft het in momenten ook meegezeten. Tegen Mariënheem hebben we dat in belangrijke momenten niet gehad. Na winterstop pakken we de draad weer op. Ik heb er alle vertrouwen in, mede omdat we na de winter weer beschikken over Jef Hegteler’, besluit Plagman.

Voor Mariënheem is de overwinning een prima stap richting de top in de 5e klasse I. Met een vierde plaats en twintig punten uit elf duels staat men op slechts vier punten van koploper Raalte. In 5I promoveren de eerste twee ploegen rechtstreeks.

Foto: Henk Klein Koerkamp (SV Mariënheem)