Mariënheem knakt USV en wint met 0-5

Mariënheem-trainer Sander Brinkman zag vanmiddag één van de betere wedstrijden van zijn ploeg. Mariënheem won uit in Nieuwleusen van USV met liefst 0-5. Een toppositie in 5I aan het einde van het seizoen blijft nog steeds mogelijk.

‘Na 42 minuten maakten we pas 0-1. We hadden echt grote kansen al veel eerder op voorsprong te komen. Dat is eigenlijk ook een manco aan ons elftal. We hebben geen aanvaller die er makkelijk 25 inschiet per seizoen’, weet Brinkman. ‘USV maakte op mij geen goede indruk. Toen het vroeg in de tweede helft 0-2 werd, knakte het bij hen en liepen we uit naar 0-5.’

Voor de Mariënhemers scoorden Randy Bloeme tweemaal, Lean Hobert, Rinse Kleverkamp en Niek Rijsemus. Door de overwinning blijft een tweede plaats (op vier punten) en dus rechtstreekse promotie nog in beeld, met nog drie wedstrijden te gaan. ‘We krijgen nog een mooi programma met Ulu Spor en Deventer thuis en SDOL nog uit. Een tweede plaats is nog mogelijk, al vind ik dat we erg veel punten hebben laten liggen tegen de ploegen onderin 5I’, besluit Brinkman.

Volgende week speelt Mariënheem thuis tegen koploper Ulu Spor.

Foto’s: Henk Klein Koerkamp (meer foto’s op SV Marienheem.nl)