Mariënheem kan zakelijker spelen en boekt zege (1-0)

Met een 1-0 thuisoverwinning op Zenderen Vooruit, kan Mariënheem in 5A naar boven kijken. ‘Het was een magere overwinning, maar we hadden de wedstrijd onder controle. De 1-1 zou altijd nog kunnen vallen, maar we tonen aan dat we zakelijker kunnen spelen dan voorgaande seizoenen’, licht Marienheem-trainer Sander Brinkman toe.

Verdediger Simon Rijsemus zag een gelijk opgaand duel: ‘Zenderen had kleine mogelijkheden. Wij scoorden vijf minuten voor rust de 1-0 via Lean Hobert, daarna verzuimden we eigenlijk de 2-0 te maken en bleef het lang spannend. Onze keeper Bjorn Lorkeers moest nog een keer handelend optreden tien minuten voor tijd.’

Met de overwinning doen de Mariënhemers goede zaken in 5A. ‘Zenderen is gewoon een goed voetballend team. Ik zie Heracles echt als favoriet voor de titel, maar daar onder zit een grote groep van plek twee tot en met acht, die aan elkaar gewaagd zijn. Daar horen wij ook bovenin mee te doen’, weet trainer Brinkman.

Mariënheem bezet momenteel de derde plaats en heeft 13 punten uit zes duels. Komende zondag gaat men in Nieuwleusen op bezoek bij USV.

Foto’s: Harrie Huisman/Henk Klein Koerkamp