Mariënheem op jacht naar koploper Raalte

Voorafgaand aan het seizoen mikte Mariënheem-trainer Sander Brinkman op een plek bij de eerste vijf ploegen in 5I (zon). Inmiddels is zijn ploeg zes wedstrijden onderweg en staat het op een tweede plaats. Na een start met een verliespartij en een gelijkspel, werden daarna vier duels gewonnen. Zondag wacht het Nieuwleusense USV. Mocht Mariënheem winnen dan vermindert het ‘gat’ met koploper Raalte tot drie punten. Raalte heeft één duel meer gespeeld en is komend weekend vrij.

Mariënheem pakte afgelopen zondag in Wesepe (0-3) zijn vierde overwinning op rij. Voorafgaand aan het duel van afgelopen zondag werd er gewonnen van Go Ahead (2-5), Vilsteren (1-4) en Nieuw Heeten (4-1). Een flinke ‘boost’ in het vertrouwen van de oranje-zwarten. Door een verliespartij op de eerste speeldag in en tegen Raalte (1-0) en een 2-2 gelijkspel tegen Sportlust Vroomshoop begon het team van Brinkman wat stroef aan het seizoen.

Afgelopen zondag waren het Simon Rijsemus, Niels van Schooten (foto, boven) en Jorn Klein Koerkamp die de doelpunten maakten. Topscoorder Randy Bloeme (vijf treffers) hield het kruid droog, hij scoorde wél in de alle eerdere gewonnen wedstrijden. Mariënheem heeft sowieso veel spelers die een doelpunt hebben gemaakt in deze zes wedstrijden. Totaal achttien doelpunten kwamen namelijk van negen verschillende spelers.

Mariënheem-doelman Bjorn Lorkeers kreeg inmiddels zeven goals tegen. Lorkeers hield zondag (met zijn team) voor het eerst dit seizoen de ‘nul’. Al met al genoeg punten waar Mariënheem komende zondag vertrouwen uit kan putten om USV te verslaan. De Nieuwleusense ploeg werd door sommigen als een titelkandidaat gezien, maar lijkt deze rol nog niet waar te kunnen maken. Met slechts vijf punten moet de ploeg van trainer Theo van ’t Zand het voorlopig doen met een achtste plaats. USV won alleen de eerste wedstrijd (Vilsteren, 5-2). Verder valt op dat USV iedere competitiewedstrijd nog heeft gescoord, maar ook iedere wedstrijd nog tegengoals heeft gekregen. De blauw-witten maakten er twaalf, maar kregen in zes duels ook al zeventien goals tegen.

De laatste twee onderlinge ontmoetingen in Mariënheem eindigde niet in winst voor de thuisploeg. Op 13 maart 2011 werd het 0-1 voor USV. Het seizoen erop, op 25 september 2011 eindigde het duel in een gelijkspel: 2-2. Vorig seizoen speelde beide ploegen niet tegen elkaar in de competitie. Mariënheem speelde in 5H, USV speelde een treetje hoger, maar degradeerde uit 4H.

Scheidsrechter komende zondag is de heer Grob.

Mariënheem-USV, zondag 3 november 14.00u.

Foto’s: Gemaakt door Henk Klein Koerkamp van het duel Wesepe-Mariënheem 0-3. (www.svmarienheem.nl)