Mariënheem en N-Heeten schieten tegenstanders aan flarden

De mensen die niet aanwezig waren bij Mariënheem-Manderveen en Nieuw Heeten-Vilsteren knipperden even met de ogen toen men de uitslagen in 5A zag. Mariënheem won met liefst 11-0. Nieuw Heeten deed het iets ‘rustiger’ aan: 9-0.

Nieuw Heeten kende voor deze zondag drie nederlagen op rij. Dat was niet het enige zorgelijke voor de ploeg van trainer Harold Sneller. Men had ook drie duels niet meer gescoord. Thuis tegen Vilsteren ging het goed ‘los’. Bij rust stond het 5-0 voor de thuisploeg, die verder uitliepen in het tweede bedrijf naar 9-0. Harald Beltman (3x), Koen ten Have, Juul Kruiper, Huib Kemper, Roderick Hauptmeijer, Hessel Grolleman en Jort Schutte maakten de goals.

Ondanks een tiende plaats in 5A heeft Nieuw Heeten nu een positief doelsaldo (+4). Men heeft 22 punten uit 20 duels. Opvallend is ook dat hekkensluiter Vilsteren het hele seizoen nog maar acht goals maakte.

In Mariënheem maakte men het nog ‘bonter’. Elf goals tegen nummer een-na-laatst Manderveen was wat de thuisploeg wist te presteren. Bij rust was het 6-0, de eindstand werd uiteindelijk 11-0. Een mooie verdeling van de doelpuntenmakers overigens: Randy Bloeme (2x), Remy Velderman (2x), Tom Schutte (2x), Ruben Tibben (2x), Kevin Verschoor (2x) en Maikel Lorkeers. Opvallend is wel dat de titelkansen enkele weken geleden volledig weg leken. Mocht Heracles komende donderdag niet weten te winnen bij La Premiere dan volgt nog een zeer spannend slot in 5A (zie hieronder).

Mede-veroorzaker van de spanning in de titelstrijd is SDOL. De ploeg van trainer Remco Solen speelt zelf het seizoen uit in de onderkant van de middenmoot. Tegenstander van zondag titelkandidaat Zenderen Vooruit werd met 0-0 in bedwang gehouden. USV speelde in de slotminuten nog met 2-2 gelijk in Almelo tegen La Premiere, nadat men met 2-1 achterstond. Een belangrijk puntje werd nog binnengehaald.

Plaats Club Weds Punten Doelsaldo
1 Heracles 19 43 +42
2 USV 20 42 +32
3 Zenderen 21 42 +26
4 Mariënheem 20 41 +20

 

Resterend programma
Speeldag Heracles USV Zenderen Marienheem
20 La Premiere (u)
21 USV (u) Heracles (t) Langeveen (t) Nieuw Heeten (u)
22 Manderveen (t) Hoonhorst (u) SDOL (u)
23 Zenderen (t) Raalte (u) Heracles (u) Vilsteren (t)
24 Hoonhorst (u) Langeveen (t) Raalte (t) Bornerbroek (u)

Foto: Harrie Huisman