Heeten-coach Marco Onderberg: "We weten wat we kunnen"

Heeten –  “Nee hoor, we gaan ons niet aanpassen en we zijn zeker niet in paniek na twee nederlagen. We weten heel goed wat we wel kunnen en niet kunnen”. Heeten-trainer Marco Onderberg kijkt met een realistische blik naar de tweede topper op rij in de derde klasse A. SV Heeten treedt dan –in Heeten- aan tegen Borne. Grote vraag daarbij is of de Heetense hoofdmacht, na twee nederlagen op een tij, het tij weer kunnen keren. Grootste probleem voor Onderberg is echter zijn krappe selectie gecombineerd met enkele blessures. Marco: “Op dit moment zitten we niet zo ruim in de spelers want onze selectie is niet zo breed. We hebben wel wat problemen om dit alles op te vullen. Zodra de wat bepalende spelers wegvallen merk je dat in de kwaliteit. Als iedereen er bij is hebben we een prima elftal”

Onderberg(die vorig seizoen met Dieze-West nog kampioen werd in deze klasse) zet moeiteloos  de personele problemen op een rij.  ”Van onze selectie zijn we Silvo Stroek kwijtgeraakt omdat hij is gaan studeren in Polen. Laurens Tepperik onze aanvoerder is door een gebroken teen ook een tijdje er uit geweest maar gelukkig weer beschikbaar. Verder missen we Robin Koerhuis met rugproblemen. Chiel van Dartel met en zware knieblessure(opgelopen tijdens de voorbereiding) en Jordy van Dartel met hamstringproblemen”. Onzekere factoren sinds afgelopen zondag  zijn Bas Boksebeld en Rob Grondhuis. Boksebeld viel geblesseerd uit met een zware enkelblessure en topscorer Rob Grondhuis viel uit vanwege liesklachten.

“We hebben gelukkig op het juiste moment gepiekt en mede omdat het programma meezat hebben we de eerste periode kunnen pakken. Daarna tegen DSVD hebben we in mijn ogen onterecht verloren. Afgelopen week tegen Vogido hebben we terecht verloren en hadden we voor het eerst een ploeg tegenover ons die beter was”, zo blikt Onderberg terug, waarbij hij zich niet wil verschuilen achter de personele problemen, om te besluiten maar waarmee hij zijn voorbeschouwing opende. “We gaan ons tegen Borne niet aanpassen. We weten wat we wel en niet kunnen maar hopen natuurlijk wel dat we snel weer een beroep kunnen doen op de geblesseerden”.
Borne won afgelopen weekend met 3-1 van Wilhelminaschool, na twee gelijke spelen tegen De Tubanters en koploper Vogido.  Borne heeft de robuuste topschutter Sven Pieterson in de gelederen. Pieterson is (met 84 treffers) de all-time-topscorer van Borne. Afgelopen seizoen scoorde hij maar liefst 25 keer. Dit seizoen trof hij al 11 maal doel.

De wedstrijd Heeten – Borne begint zondag 18 november om 14.00 uur ,op sportpark Heeten.

De stand in de derde klasse A:

W

P

V

T

1

VOGIDO

10

 – 21

33

16

2

Borne

10

 – 20

29

17

3

Heeten

9

 – 19

28

13

NB: Koploper VOGIDO speelt zondag een uitwedstrijd tegen middenmoter Twenthe VV (uit Goor).