Heeten – De eerste helft van de competitie zit er op. Na elf wedstrijden staat SV Heeten met 22 punten op een prima tweede plaats. Bovendien zit de eerste periodetitel in de knip. Aanstaande zondag komt EMMS uit Slagharen op bezoek in Heeten. EMMS staat in het klassement exact gelijk aan de Heetenaren. Ook 22 punten uit 11 wedstrijden, met exact hetzelfde aantal winst- en verliespartijen. Het verschil zit met name in het doelsaldo. Heeten scoorde zelf vaker dan EMMS en kreeg bovendien minder doelpunten tegen. In de openingswedstrijd van dit seizoen werd EMMS (dat thuis speelde) met duidelijke cijfers verslagen: 1-5.
Dat wil, volgens Heeten-trainer Marco Onderberg zeker niet zeggen dat het zondag, ondanks deze kennis en het thuisvoordeel ‘een makkie’ wordt.

Heeten-coach Marco Onderberg: "We zijn gebrand om iets goed te maken"

Volgens Marco zijn de omstandigheden komende zondag op belangrijke posities anders dan bij de eerste ontmoeting. “We missen een behoorlijk aantal spelers. Bas Boksebeld, Robin Koerhuis, Jordy van Dartel en Chiel van Dartel ontbreken door blessures. In die betreffende openingswedstrijd van het seizoen speelde bij ons ook Silvo Stroek nog mee. Ook hij is er niet meer bij. Verder viel bij EMMS de doelman uit met een blessure en ook dat was niet in ons nadeel”, aldus Onderberg, die daarmee aangeeft dat er komende zondag van onderschatting zeker geen sprake zal zijn.

Voor de groenhemden is het zaak om de matige reeks van de afgelopen tijd weer om te buigen. “Op dit moment zitten we even in de hoek waar de klappen vallen. Van de laatste 4 wedstrijden hebben we er 3 verloren. Waarvan het verlies tegen Vogido en Dedemsvaart terecht was. Tegen Borne hebben we prima gespeeld en terecht gewonnen. Tegen DSVD waren we beter en was een gelijkspel eerlijker geweest.

We hebben nu 11 wedstrijden gespeeld en iedere tegenstander gehad. Alleen Vogido vond ik sterker. Gelukkig hebben we de eerste periode gewonnen. Als we compleet zijn kunnen we van iedere ploeg winnen. Toch zullen we ook nog wel eens wat punten laten liggen want we hebben een hele jonge ploeg”, zo analyseert Onderberg. Hij besluit: “Zondag zijn we wel gebrand om iets goed te maken,  want tegen Dedemsvaart speelden we onder de maat. We moeten alleen kijken of we genoeg poppetjes hebben voor alle posities. Het vertrouwen zijn we gelukkig niet kwijt”.
De wedstrijd begint zondag om 14.00 uur op sportpark SV Heeten.

De actuele stand in de derde klasse A

W

winst

gelijk

Verlies

P

dv

dt
1.VOGIDO

11

7

3

1

24

37

19
2. Heeten

11

7

1

3

22

31

17
3. EMMS

11

7

1

3

22

27

23
4. Borne

11

6

2

3

20

30

19

Concurrent Vogido speelt zondag uit tegen 3A-hekkensluiter Hengelo
De nummer 4, Borne, speelt in Goor  tegen Twenthe VV.