Heino – “We zijn ons er zeer van bewust: willen we nog wat betekenen in deze competitie, dat het zondag moet gebeuren!’. Na een roerige week blikt trainer Marc Lobbert vertrouwen vooruit naar het komend weekend. Op sportpark De Kampen treedt de hoofdmacht van de VV Heino zondagmiddag aan tegen SDC’12 uit Denekamp. Twee ploegen in de middenmoot. SDC’12 heeft als promovendus weinig te verliezen. Daarentegen staat bij de VV Heino de ambitie om een prijs te pakken nog fier overeind.

Lobbert: “Gezien de ranglijst staan we niet op de plaats waar we horen te staan. Echter moet je je goede spel wel om kunnen zetten in punten. De achterstand op de top is momenteel behoorlijk, we zullen ons moeten richten op een goede serie en dan kijken wat de concurrentie doet. Er volgen nog 13 wedstrijden, waarin nog 39 punten zijn te verdienen, dat is een hele hoop. We willen absoluut voor een prijs spelen, maar dan zullen we naast ons goede spel dit dus wel in resultaat moeten omzetten”, aldus Lobbert, die daarmee meteen de makke van afgelopen zondag aangeeft. “We moeten leren om de wedstrijd op slot te gooien, zeker als je 7 minuten voor het einde op een 1-2 voorsprong komt. Helaas hebben we dat tegen Dieze-West niet gedaan, waardoor het alsnog mis ging”.
Zondag moet Heino het stellen zonder spits en topscorer Bas Jansen, die afgelopen week per direct te stopte als voetballer van Heino, vanwege een stage op Malta. Lobbert: “Dat de kans erin zat dat Bas zou vertrekken was al enige tijd bij mij bekend en Bas heeft dit ook goed gecommuniceerd en mij op de hoogte gehouden. Deze jongen was al een tijd op zoek naar een buitenlands avontuur/baan, dus ik gun hem dit van harte en wens hem alle succes op Malta. Voor de selectie is het natuurlijk een gemis”.
“We hebben een prima opvolger in huis met Robin Gerritsen. Een andere spits dan Bas, maar ik heb veel vertrouwen in hem en hij zal dat vertrouwen zeker ook krijgen. Hierachter hebben we nog een talentvolle spits in het 2e elftal, Hidde Smeenk, welke ook steeds korter richting het 1e elftal komt te staan. Ook Rik Keijzer is inzetbaar als spits. Hier heeft hij ook gespeeld in zijn Rohda-periode, onder Art Langeler”, zo somt Lobbert (zelf ook oud-Rohdaman) de opties op. Verder kan Lobbert binnenkort beschikken over Remco Beumer, die van Go Ahead afkomt en halverwege maart speelgerechtigd is.
En zondag tegen SDC’’12? “Een ploeg die er als promovendus goed voor staat. Uit verloren we geflatteerd met 2-0. Zij kennen hun sterke en zwakke kanten en weten daar goed mee om te gaan. Tevens een strijdbare ploeg met veel motivatie. We moeten zeker, zoals in de uitwedstrijd, niet op achterstand komen, want dan weten ze dit prima uit te spelen”.

Lobbert kan zondag niet beschikken over Kerwin Fuselier (geblesseerd). Het meespelen van Bas Nijensteen (enkelblessure) is ook niet zeker.
VV Heino- SDC’12 begint zondag om 14.00 uur.