Heino – Er zijn nog drie wedstrijden te gaan in de Tweede Klasse J.  De VV Heino staat met de zevende plek nog nét in het ‘linkerrijtje’ en lijkt redelijk ontspannen het seizoen te kunnen uitspelen. Zondagmiddag 5 mei is SDC’12 de tegenstander, de huidige nummer zes van het klassement, maar vooral ook een ploeg waar de ploeg van Marc Lobbert nog iets tegen recht te zetten heeft. Bovendien moet klassenbehoud nog definitief veilig gesteld worden. Er staat dus iets op het spel.

“Uit verloren we daar met 2-0. Zij kwamen al vroeg in de wedstrijd op 1-0 en verdedigden die voorsprong goed. Uit de counter scoorden ze de beslissende 2-0”, zo herinnert Lobbert zich, “Tegen zo’n ploeg moet je niet achter komen. Dan wordt het lastig om langszij te komen”, waarmee de opdracht voor de return is vastgesteld.

Lobbert wijst er op dat Heino, ondanks het genoemde linkerrijtje, officieel nog niet veilig is. Met drie punten erbij is dat wel het geval. “Dus we zullen nog een keer vol aan de bak moeten. We zullen er alles aan doen om de competitie op slot te gooien en de toeschouwers een mooie wedstrijd voor te schotelen. Gelukkig was ons spel vorige week weer vol goede spelbedoelingen. We kregen alleen weer de doelpunten makkelijk en op vervelende momenten tegen. Wel hebben we veerkracht getoond en van 2-0,  3-1 toch nog 3-3 kunnen maken en zelfs nog in de laatste minuut kunnen winnen. Dus dit is wel een opsteker.”

De wedstrijd VV Heino –SDC’12 begint zondagmiddag om 14.00 uur op Sportpark De Kampen.