Heino – Heino-trainer Marc Lobbert hoopt dat VV Heino in de volgende ronde om de KNVB-beker een mooie hoofdklasser of topklasser loot. “En dan het liefst thuis op sportpark de Kampen. Op een zaterdag een volle bak…  dat zou een prachtige affiche zijn” zo laat Lobbert weten.

VV Heino versloeg gisteren de zaterdagtweedeklasser VV OZC uit Ommen. Een dag na deze verdiende zege blikt Lobbert terug: “Ik vond persoonlijk het niveauverschil vrij groot. Heino was de hele wedstrijd de betere ploeg. We hebben geprobeerd om het spel naar onze hand te zetten, maar dat lukt onvoldoende op het zwaar bespeelbare veld. We begonnen dan goed aan de wedstrijd en hadden binnen vier minuten al op 2-0 moeten staan. Echter: de 1e kans van OZC was weer een treffer, zoals vaker dit seizoen. Gelukkig weten we deze wel recht te zetten, zelfs al in de eerste helft. Over geheel genomen lag in die periode het baltempo lag veel te laag, we kozen teveel voor zekerheid en hadden op elke positie teveel handelingen nodig. Daardoor kon OZC het veelvuldig dichtlopen.”

Vanwege het spelbeeld besloot Lobbert halverwege de tweede helft tot een tactische ingreep. Douwe Booij werd doorgeschoven naar het middenveld. “Daardoor gingen we veel dominanter spelen en was het wachten op de definitieve beslissing. Douwe stond dus aan de basis van dit geweldige (beslissende) doelpunt en dus beslissing. De over-all conclusie is dat we de wedstrijd gedicteerd hebben, drie geweldige doelpunten scoren, maar er ook twee kinderlijk eenvoudig weggaven.” De wedstrijd moet de groenwitte formatie vertrouwen geven: “Vorige week lekker gespeeld tegen koploper Luctor et Emergo. Naar aanleiding van die wedstrijd hebben we op kleine punten, waar nog winst te behalen viel, nog een extra accent gelegd. De spelbedoelingen komen duidelijker weer terug op het veld.  Ik heb er vertrouwen in dat we snel staan op de plaats waar we horen te staan …., maar  dan zullen we er nu wel een goede serie neer moeten zetten!”
Daarmee zit Marc Lobbert met zijn hoofd al weer helemaal bij de competitie. Op zondag 28 oktober speelt Heino uit tegen KOSC (Ootmarsum), op sportpark ’n Tooslag. KOSC is momenteel hekkensluiter in de Tweede Klasse J, met slechts één punt uit zes wedstrijden.

De loting voor  de volgende (KNVB-beker)ronde is aanstaande woensdag in Deventer.