Kieftenbeld twee seizoenen langer bij FC Groningen

FC Groningen maakte woensdagochtend wereldkundig dat het contract van Lemelervelder Maikel Kieftenbeld (foto, links) met twee seizoenen is verlengd tot medio 2016. De club is zeer verheugd de 23-jarige aanvoerder langer in Euroborg te houden en ook de speler zelf is blij met de nieuwe overeenkomst. “De waardering en het goede gevoel bij de club is voor mij heel belangrijk,” aldus de middenvelder vanaf zijn vakantieadres in Spanje.

Lange tijd was het onduidelijk of de toekomst van Kieftenbeld bij FC Groningen zou liggen. Het contract van de aanvoerder liep deze zomer af en daardoor wachtte de middenvelder rustig af op wat er op zijn pad zou komen.

Keuzes
“Ik zat ik een mooie positie waarin ik keuzes kon maken, maar ik hoefde niet perse weg,” vertelt Kieftenbeld. “Ik heb het goed naar mijn zin in Groningen en voel me thuis bij de club en in de stad. Waardering en een goed gevoel zijn heel belangrijk voor mij en dat proef ik bij FC Groningen. Zoiets ruil ik niet zomaar in voor iets anders. Ik ben blij dat we eruit zijn gekomen en erg gelukkig dat ik voor twee jaar heb bijgetekend.”

Europees voetbal
Door de contractverlenging gaat Kieftenbeld komend seizoen met FC Groningen Europa in. “Dat heeft ook meegespeeld. Ik wilde altijd al eens Europees voetbal spelen en het lijkt me fantastisch om dat met deze club mee te maken. Daarnaast heb ik me dit seizoen onder de huidige technische staf goed weten te ontwikkelen en ben ik beter geworden. Dat kan alleen maar verder gaan. Ik kijk er naar uit om volgend seizoen wederom met ze samen te werken.”

Bron: www.fcgroningen.nl
Foto: Johan Wolff