Mahmudov per direct van Excelsior’31 naar PEC Zwolle

Topklasser Excelsior’31 meldt op haar eigen website dat de club en PEC Zwolle tot een akkoord zijn gekomen over de overgang van spits Denis Mahmudov per direct naar Zwolle. De Zwollenaren lieten Mahmudov in het najaar al een week meetrainen, maar onderhandelden stroef met de Rijssense club over de spits. Op kerstavond zijn de plooien gladgestreken waardoor de aanvaller per direct PEC Zwolle voor 1,5 jaar komt versterken.

Mahmudov (24) speelde eerder voor AGOVV en WHC. De geboren Macedoniër valt dit seizoen met name op door zijn 19 doelpunten in de Topklasse. Het transferbedrag dat Excelsior’31 ontvangt is nog onbekend.

 

Update op PEC Zwolle.nl

Mahmudov geeft aan heel bewust voor PEC Zwolle te hebben gekozen: ,,Het voetbal dat PEC Zwolle speelt past bij mij. Ik wilde graag een volgende stap maken en kan me in Zwolle verder ontwikkelen. Aan mijn stageperiode in november had ik een goed gevoel overgehouden en ook in de gesprekken daarna voelde ik het vertrouwen. In eerste instantie zal ik even de tijd nodig hebben om me aan het hogere niveau aan te passen, maar ik ga mijn best doen om in Zwolle een basisplaats te veroveren.”

De Macedoniër omschrijft zichzelf als een aanvaller die het liefste vanaf de linkerflank speelt: ,,Bij Excelsior’31 speelde ik als linksbuiten, maar trok ik veel naar binnen. Op deze manier heb ik veel doelpunten gemaakt. Ik ben een tweebenige speler, die graag een actie maakt, doelgericht is, maar daarnaast ook graag de combinatie zoekt. Ik kijk er naar uit om in het IJsseldelta stadion te spelen.”

Technisch directeur van PEC Zwolle Gerard Nijkamp is zeer te spreken over de komst van Mahmudov: ,,Denis heeft in de Topklasse laten zien dat hij dat niveau is ontgroeid. We volgen hem al lange tijd en hij heeft laten zien dat hij een talentvolle speler is. Ook in de stageperiode heeft hij een goede indruk achtergelaten. We zijn dan ook blij dat Denis per direct de overstap maakt naar PEC Zwolle.”